Сільське господарство та промисловість Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Американський експортер зізнався, що за Ющенка давав хабаря на $ 22 млн

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: сільське господарство, хабар, США, чиновники, Україна

    Alfred C.Toepfer International - друга за обсягами компанія, що займається експортуванням зерна з України зізналась у тому, що дала хабар українським чиновникам, що вони проконтролювали відшкодування ПДВ на $ 100 млн.

    hab.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: чиновники більше не зможуть приймати "королівські" хабарі

    Один з найбільших експортерів зерна з України - Alfred C.Toepfer International - зізнався, що дав хабар на суму близько $ 22 млн українським чиновникам за право отримати відшкодування ПДВ на суму понад $ 100 млн.

    Як повідомили в міністерстві юстиції США, у федеральному суді штату Іллінойс компанія погодилася заплатити штраф у розмірі $ 17,8 млн, за порушення закону про корупцію за кордоном. На думку експертів, вся державна система в Україні побудована таким чином, що з відшкодуванням ПДВ немає проблем тільки у компаній, які наближені до влади, або платять відкати.

    У федеральному суді штату Іллінойс пройшли слухання про порушення закону США про корупцію за кордоном з боку Alfred C.Toepfer International Ukraine Ltd (ACTI Ukraine).

    Згідно звинуваченням, у 2002-2008 роках ACTI Ukraine спільно з Alfred C. Toepfer International G.m.b.H. (ACTI Hamburg) виплатили майже $ 22 млн третім особам для передачі хабарів українським чиновникам з метою відшкодування ПДВ на загальну суму понад $ 100 млн. Це дозволило ACTI Ukraine і ACTI Hamburg отримати майже $ 41 млн.

    Додамо, що ACTI Ukraine працює в Україні з 1999 року. За даними Української аграрної конфедерації, за перші п'ять місяців 2013/2014 маркетингового року компанія займала друге місце серед найбільших експортерів зернових після Нібулону.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Аграрії віддають на хабарі 1 млрд гривень.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми