Сільське господарство та промисловість Автор: dmytro.bobritsky Друкувати Коментарів: 1

До ЄС поїхала перша партія печінки з України

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: експорт, ЄС, сільське господарство

    Найбільший виробник курятини в Україні аграрний холдинг "Миронівський хлібопродукт" почав експортувати гусячу печінку фуа-гра в Євросоюз. Про це на свій сторінці в Facebook повідомила Анастасія Соботюк, керівник відділу по роботі з інвесторами та ЗМІ.

    miron.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов буде єдиним постачальником енергії до ЄС

    "Здійснено перша поставка печінки "Фуа-Гра"до Європи. Тестова партія 430 кг вчора пройшла кордон і сьогодні розмитнена в Угорщині", - пише Соботюк.

    Зазначимо, що МХП - єдиний в Україні виробник фуа-гра. Підприємство розводить гусей на птахофабриці "Снятинська Нова" на Західній Україні. Під ТМ "Фуа Гра" компанія випускає муси і паштети, які реалізуються на українському ринку і експортуються до Росії.

    Як повідомлялося, "Миронівський хлібопродукт" поставив до Голландії перші 18,5 тонн м'яса птиці. До Європи була відправлена ​​одна машина із замороженою тушкою 1,2-1,3 кг кожна. Українське м'ясо в Європі піде на переробку, а також у ресторани швидкого харчування.

    Раніше Юрій Косюк, голова правління "Миронівського хлібопродукту", заявив, що компанія має намір поставляти в ЄС близько 30-50 тис. тонн птахівничої продукції.

    "Не більше. Не тому що ми більше не можемо, а тому що ми не маємо наміру послаблювати свої позиції на інших експортних ринках", - сказав Юрій Косюк.

    Оскільки Україна не є членом Євросоюзу, то українські виробники змушені сплатити досить високі ввізні мита при поставках в ЄС - від 160 до 800 євро за тонну м'яса в залежності від типу партії (тушка, крильця, стегна, філе).

    В цей час агрохолдинг реалізує великий інвестиційний проект будівництва Вінницької птахокомплексу, який також включатиме елеватори, комбікормовий завод, олійних підприємств.

    Нагадаємо, вже "Бізнес" писав, що експорт кондитерки до ЄС зросте до $300 млн.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • Ввізні мита платять імпортери, що ввозять товар до ЄС. Але існують і квоти на імпорт, що виділяються імпортерам на початку року - в такому розмитнюють по нульовій ставці.

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми