Сільське господарство та промисловість Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Теплий листопад для української економіки

  • Джерело: podrobnosti.ua.  → Ключові теги: економіка, Україна

    Листопад 2013 року показав хорошу динаміку зростання в основних галузях економіки України.

    listopad.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська економіка "закована в кайдани"

    Статистика листопада за результатами Держстата виявилася в цілому сприятливою. Кумулятивне зростання в сільському господарстві прискорився з 9,9% за підсумками січня-жовтня до 11,7% за 11 місяців.

    Після різкого спаду у вересні на 20,2% до аналогічного місяця 2012 року, показник галузі покращився на 42,9%. Це забезпечило гальмування спаду ВВП.

    За розрахунками уряду, падіння української економіки за підсумками десяти місяців склало лише 0,6%.

    У листопаді позитивна динаміка в галузі продовжилася: у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року галузь показала підйом на 42,2%.

    Одночасно сповільнилися темпи спаду в будівництві з 16,3% до 14,6% і сфері транспорту з 3,1% до 2,6%.

    "Спад в економіці не дозволяє галузі вийти з кризи. Однак спрощення системи дозволів на будівництво призвело до пожвавлення будівництва житла. Тому скорочення спаду є об'єктивним", - вважає глава Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

    Роздрібна торгівля стала єдиною галуззю, що показала негативну динаміку, - тут темпи зростання сповільнилися з 9,5% до 9,2%.

    "Проте обсяг продажів, підрахований по одному магазину, падає - в середньому за рік на 15%", - пояснив співвласник магазинів одягу Дмитро Єрмоленко.

    За його словами, відкриття нових торгових майданчиків забезпечить зростання роздрібної торгівлі і в 2014 році.

    "Ефект від нинішнього падіння купівельної спроможності громадян і, відповідно, різкого падіння продажів буде помітний через кілька років", - зазначив пан Єрмоленко.

    За підсумками 2012 року ці чотири галузі забезпечили 36,3% валового внутрішнього продукту (ВВП), тоді як промисловість - 22,8%.

    Поступове відновлення цих галузей сприяє виходу української економіки з кризи - спад ВВП України спостерігається вже п'ять кварталів.

    "По одному вдалому місяцю важко давати оцінки. Необхідно, щоб позитивна динаміка спостерігалася мінімум три місяці", - вважає керівник аналітичного департаменту SP Advisors Віталій Ваврищук.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Українська економіка більше не "аутсайдер".



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми