Банки. Кредити. Депозити Автор: uabiz Друкувати

40% українців "потопають" в кредитах

  • Джерело: real-economy.com.ua.  → Ключові теги: Кредити, банки

    Майже половина українського населення "по вуха" в кредитах.

    kak-uznat-o-dolgah-300x224.jpgВ 2012 році середній обсяг наявного річного доходу на 1 громадянина по країні становив 23,9 тисячі гривень, - йдеться в даних Державної служби статистики, передає "Мінфін".

    У Києві цей показник перевищує середньодержавний більш ніж удвічі, у Донецькій області - на 15%, у Дніпропетровській - на 14%, у Київській та Запорізькій областях - на 9% і 8% відповідно.

    Низький рівень наявного доходу на душу населення був у Закарпатській, Тернопільській та Чернівецькій областях, що пов'язано з особливостями господарських відносин у даних регіонах.

    "Схожа ситуація і на регіональному депозитному ринку. Так, станом на 1 квітня 2013 року, в столичному регіоні обсяг депозитів фізичних осіб у розрахунку на 1 жителя в 3,4 рази перевищує середній показник по країні (8,6 тисячі гривень)", - зазначають в Незалежній асоціації банків України (НАБУ).

    "В Одеській, Харківській, Львівській, Запорізькій, Дніпропетровській областях та в Криму цей показник близький до загальнодержавного рівня, а в західних регіонах і Житомирській і Кіровоградській областях він не перевищує 4 тисяч гривень", - відзначили в асоціації.

    Разом з тим, столичний і промислові регіони також є лідерами за обсягом кредитів фізичних осіб у розрахунку на 1 жителя.

    За даними НБУ, на початок квітня 2013 року обсяг кредитів на 1 жителя в столичному регіоні перевищує 16 тисяч гривень, в Одеській області становить приблизно 6 тисяч гривень, у Дніпропетровській та Харківській областях - 4,4 тисячі гривень і 3,6 тисячі гривень відповідно.

    "Рівень закредитованості населення (співвідношення заборгованості за кредитом на 1 людину і реального наявного річного доходу на 1 людину) в Києві і області становить близько 40%, в Одесі - 28%", - наголошують в НАБУ.

    "Найнижчим цей показник є у Чернігівській, Сумській та Луганській областях (по 8%), а також у Черкаській, Тернопільській, Рівненській, Полтавській, Кіровоградській і Вінницькій областях (по 9%)", - йдеться в дослідженні.

    "Середнє значення показника по країні становить 17%, а при його розрахунку не за загальною кількістю жителів, а за кількістю працюючих, він наближається до 40%", - підкреслили в асоціації.

    "Доходи населення за регіонами продовжують зростати. Так, в 2012 році реальний наявний дохід у розрахунку на одну людину в середньому по країні зріс на 9,7%", - повідомили в НАБУ.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми