Банки. Кредити. Депозити Автор: RomanK Друкувати

100% гарантія депозитів: коментар НБУ

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: НБУ, депозити

    Відсьогодні набрав чинності Закон України № 2180-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», підписаний Президентом 12 квітня.

    1087_1461614318_nb.jpeg (96.86 Kb)

    Про це повідомили в НБУ.

    Що змінилося завдяки новому Закону.

    Як працює система гарантування вкладів фізичних осіб?

    У разі ліквідації банку держава, від імені якої діє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, відшкодовує вкладникам кошти у межах гарантованої суми.

    Фонд гарантування вкладів відшкодовує кошти фізичних осіб та ФОП у національній та іноземній валюті, залучені банками на умовах договору банківського (карткового) рахунку чи вклади (депозиту) разом із нарахованими відсотками.

    Вклади в іноземній валюті відшкодовуються у гривнях за курсом НБУ.

    Як було в мирний час: гарантована сума відшкодування за банківськими вкладами становила 200 000 гривень. Винятки становили лише вклади в державному Ощадбанку.

    «Вклади фізичних осіб Державного ощадного банку України гарантуються державою», — зазначається в ЗУ «Про банки та банківську діяльність». Тобто гарантується повернення 100% вкладів.

    Як буде на час дії воєнного стану та трьох місяців після: новий закон запроваджує 100% гарантію за банківськими вкладами фізичних осіб та ФОП (разом із нарахованими відсотками, якщо це був депозит).

    Гарантія поширюватиметься на вкладників платоспроможних банків. Тобто дія закону на вкладників банків, які вже проходять стадію ліквідації, не розповсюджуватиметься.

    Як буде у післявоєнний час: через три місяці після припинення чи скасування дії воєнного стану гарантована сума за вкладами становитиме 600 000 гривень.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми