Банки. Кредити. Депозити, Фінанси. Гроші. Валюта, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

3- та 6-місячні депозити стали найбільш популярними серед українців

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: депозити

    Внаслідок зміни монетарної політики Національного банку, 3- та 6-місячні депозити в поточному році стали найбільш популярними серед українців.

    9916_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

    Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Як українцям можна заробити на депозитах», проведеного «Фінансовим клубом».

    «Запровадження 3-місячних депозитних сертифікатів дало поштовх зростанню депозитних ставок і конкурентній боротьбі банків за строкові депозити і вклади приватних клієнтів. Це підштовхнуло в кілька хвиль до зростання відсоткових ставок. Спершу відреагували недержавні банки, а потім навіть і державні банки підняли відсоткові ставки, оскільки побачили, що йде перетік клієнтів на більш вигідні ставки, — заявив голова правління Акордбанку Олексій Руднєв.

    За його словами, наразі це дає можливість за рахунок депсертифікатів відтягнути залишки з поточних рахунків клієнтів на строкові депозити, де гарна ставка, яка більша за рівень інфляції в країні.

    Інший банкір зазначив, що банки вкладали в 3-місячні депозитні сертифікати НБУ кошти, залучені в клієнтів на 3-місячні депозити.
    «Цього року перефокусування відбулося в бік 3-місячних депозитів. Ба більше, ще й дні почали враховуватися. Було 90 днів, потім Нацбанк сказав, що фактично має бути 93 дні як мінімальний термін. Протягом року ця трансформація відбувалася. І зараз в нас в портфелі переважають депозити від 3 до 6 місяців», — заявив член правління з розвитку роздрібного бізнесу ОТП Банку Олег Клименко.
    «Після введення цього інструменту Нацбанку в більшості банки підняли ставки саме на 3−6 місяців, зробивши їх більш привабливими для клієнтів, які раніше зберігали кошти на 1-місячному депозиті чи на рахунку до запитання», — розповів директор департаменту-трайбу некредитних продуктів ПУМБ Дмитро Коваль.

    Директорка з роздрібного бізнесу Банку Кредит Дніпро Катерина Мелеш підтверджує популярність таких продуктів.

    «Наразі 3-місячні вклади домінують. Банки хочуть зафіксувати велику ставку на більш короткий термін. А клієнти хочуть високу ставку на більш довгий термін», — зазначила Катерина Мелеш.

    «На початок року була проблема — домінування поточних рахунків в пасивах фізосіб. Тому НБУ здійснив певні дії, змінив нормативи в декілька ітерацій. Відповідно всі банки були змушені залучати кошти на строкові пасиви. Чому на 3−6 місяців? Тому що десь в травні почалися розмови про перегляд облікової ставки в бік її зниження. З’явилися прогнози, що на кінець року вона буде 19−20%. І саме 3−6 місяців стали найбільш популярними, тому що банкіри не захотіли входити в довгострокову ризикову історію з високими депозитними ставками», — резюмував заступник голови правління ТАСкомбанку Артур Муравицький.

    Оскільки очікується ще два зниження облікової ставки цього року, «банкіри роблять максимальні офери для клієнтів саме на 3 і 6 місяців».

    «Поки що більшість банків роблять акцент на короткі терміни таких вкладів від трьох до шести місяців. Ми бачимо, що це домінуючі офери на ринку», — сказав Артур Муравицький.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми