Банки. Кредити. Депозити Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Американці вкладають гроші в економіку України, бо вірять у неї, - експерт

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: борги, екперт, держборг

    Колишній заступник голови НБУ Олександр Савченко вважає, що купівля фондом Franklin Templeton п'ятої частини зовнішнього боргу України на суму близько $ 5 млрд свідчить про довіру до економіки України.

    borg.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний борг України скоротився до 546 мільярдів

    Експерт зазначив, що така поведінка західних інвесторів свідчить про те, що вони, на відміну від провідних світових рейтингових агентств, не вірять у вірогідність дефолту в Україні і оцінюють її, як досить надійного позичальника, а наші євробонди дозволять їм отримати гарний прибуток.

    "Franklin Templeton більше вірить в українську економіку, ніж рейтингові агентства. Вони ведуть до того, що ціна українського боргу знижується, тобто прибутковість інвестицій в наші облігації збільшується. Якщо номінальна прибутковість у нас була 6-7%, то зараз це 13%. І якщо Franklin Templeton купив ці боргові зобов'язання, він вже має дохід 13%. І якщо дефолту не буде, а вони вірять, що дефолту не буде, то вони дуже багато зароблять. А ті, хто продав наші боргові зобов'язання - втратять. Тобто відбувається перерозподіл доходів між старими і новими інвесторами", - пояснив Савченко.

    Екс-заступник голови НБУ зазначив, що 13 % - дуже хороша прибутковість по валютних інвестиціях не тільки за західними, але й за українськими мірками.

    "Я б, чесно кажучи, теж інвестував у цінні папери України на вторинному ринку, оскільки в такому випадку можна отримати прибутковість на рівні 13-14 %. В Україні знайти таку прибутковість у доларах або євро важко", - підсумував експерт.

    Нагадаємо, кілька тижнів тому в пресі з'явилися публікації, що американський інвестфонд Franklin Templeton скупив п'яту частину українського зовнішнього боргу на суму близько $ 5 млрд.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми