Банки. Кредити. Депозити Автор: uabiz Друкувати

Чи може банк пробачити кредитний борг

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Банки, кредити, колектори

    Банкіри часто намагаються бути максимально лояльними з своїми клієнтами, вони всіляко йдуть їм на зустріч: влаштовують спеціальні акції, за якими, наприклад, можна повернути борг і лише третину від нарахованих штрафів і пені. А чи може банк взагалі простити клієнтові борг за кредит?

    lvgfnmfxlqi.jpgІснує така можливість як "списання поганих боргів". Так, наприкінці минулого року один з великих банків Росії вирішив списати частину своїх проблемних кредитів на суму 55 мільйонів рублів. Середня сума кожної позики становила близько 200 тис. рублів і по кожній у банку були акти про неможливість їх стягнення від Федеральної служби судових приставів.

    Це означає, що банк подав на боржника до суду, суд став на бік банку, але боржника або не знайшли, або з нього нічого було взяти. Єдину квартиру боржника не опишеш, на меблях багато не заробиш. От і доводиться банкові прощати такі безнадійні борги, щоб вони не висіли мертвим тягарем на балансі та не псували звітність.

    Але списання - це 100% збиток, тому багато банків, щоб хоч щось заробити на безнадійних боргах, воліють продавати їх колекторам. Продають такі борги з величезною уцінкою - 90-99% від обсягу. Правда, якщо з боржника нема чого взяти, то і колектори будуть безсилі. Адже крім психологічного тиску ніяких інших важелів впливу на боржника у них немає.

    Іноді робота з боржниками так затягується, що кредитори звертаються до суду вже через 3 роки після моменту останньої оплати за позикою. А в цьому випадку боржник може заявити в суді своє право про закінчення терміну позовної давності і фактично його борг перед банком буде прощений.

    Мабуть, термін позовної давності та списання банком поганих кредитів - це єдині можливості обнулити свій борг. Тільки перш, ніж це відбудеться і банки, і колектори, вимагаючи повернення позики, встигнуть зіпсувати вам життя. А як бонус, "прощений" боржник, як мінімум кілька років, не зможе навіть мріяти про нові кредити.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми