Банки. Кредити. Депозити Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Ломбардам підріжуть крила

  • Джерело: unn.com.ua.  → Ключові теги: фінанси, ломбарди, законодавство, уряд

    Український уряд найближчим часом буде штрафувати небанківські установи, якщо вони відмовлятимуться надавати інформацію клієнтам щодо кола своїх послуг.

    groshi_zoloto.jpeg

    Як зазначає видання, Кабінет міністрів схвалив відповідні зміни до Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг". Найближчим часом документ буде переданий у Верховну Раду.

    Згідно цього нововведення буде передбачений штраф для страховиків, фінансових компаній, кредитних спілок та ломбардів за ненадання клієнтам необхідної достовірної та своєчасної інформації про умови надання фінансових послуг.

    Розмір штрафу складе від 100 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Що буде варіюватися від 1,7 тис. до 17 тис. грн, а на посадову особу такої компанії, що винна у порушенні, - у розмірі від 340 до 1700 грн.

    Необхідність змін у Нацкомфінпослуг пояснюють зростаючим кількістю скарг за фактами порушень прав споживачів.

    "Саме відсутність повної та достовірної інформації стає причиною того, що клієнти підписують договір, не оцінивши розмір взятих на себе зобов'язань", - пояснила директор департаменту регулювання та контролю фінансових послуг фінансових компаній Нацкомфінпослуг Галина Павленко.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна переживає "нашестя" ломбардного кредитування

    За словами фахівця, такі порушення, як правило, найчастіше стосуються ломбардів, фінансових компаній, які кредитують населення та адміністраторів покупок в групах.

    "Наприклад, ломбарди та адміністратори покупок у групах часто не вказують необхідну інформацію навіть у куточках споживача", - зазначила Павленко.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми