Банки. Кредити. Депозити Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

НБУ хоче потіснити карти Visa та MasterCard

  • Джерело: tsn.ua.  → Ключові теги: картки, Visa, MasterCard, НБУ

    НБУ хоче примножити частку ринку національних кредитних карток з 15% до 50% та перевести на них усі бюджетні виплати. Про це повідомила директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталія Синявська.

    nbu.jpg

    "Ми хотіли б зайняти не меншу частку, ніж сьогодні займають міжнародні платіжні системи", - сказала Синявська.

    ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: НБУ вірить у гривню, а не в долар

    За її словами, в Україні оновлена національна система масових електронних платежів (НСМЕП), що запущена в середині 2013 року, передбачає випуск карт із магнітною смугою. Це не вимагає від банків адаптації термінального обладнання для прийому таких карток. Раніше для використання картки НСМЕП потрібна була установки спеціального програмного забезпечення.

    Також НБУ разом з Мінсоцполітики планують випустити національну карту, за допомогою якої українці будуть отримувати соціальне забезпечення.

    "Такі карти будуть використовувати для отримання пенсій та соціальних виплат",- сказали у НБУ.

    Крім того, на ці картки НСМЕП хочуть перевести виплати відшкодувань з Фонду гарантування вкладів фізосіб.

    "Ці ініціативи дозволять контролювати використання бюджетних коштів, спрямованих на виплату заробітної плати, пенсій, стипендій. Здійснення цих виплат на картки НСМЕП дозволить мінімізувати видатки держави" , - сказав заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.

    У банках кажуть, що в НБУ їм заявляли про добровільний перехід на національні карти.

    Зазначимо, для українців зараз більш звичні карти Visa або MasterCard і вони можуть застосовуватися не тільки в країні, але і за кордоном. У НБУ кажуть, що готові в майбутньому випускати кобрендингові карти з Visa або MasterCard.

    "Більше 93% платежів за картками здійснюються всередині країни, тому ми поки вивчаємо міжнародний досвід", - повідомила Синявська.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми