Банки. Кредити. Депозити Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Підсумки року: Фондовий ринок України-2013

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: біржа, підсумки року, фондовий ринок

    Завершити 2013 українському ринку акцій вдалося краще, ніж попередній.

    birzh.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московська біржа залишилась "з носом"

    Цього року обсяги торгів на біржах виросли в два рази на 186,70 млрд грн. Цей показник склав 350,8 2 млрд грн за три квартали.

    Також на ситуацію вплинуло введення акцизу на позабіржові операції. Акцизний податок на операції з цінними паперами, введений на початку 2013 року, за дев'ять місяців приніс менше 50 млн грн надходжень, тоді як прогнозувалося понад 600 млн грн.

    Головна подія року на наших фондових майданчиках - прийняття депозитарної реформи. У зв'язку з набранням чинності 12-го жовтня 2013 Закону "Про депозитарну систему України" № 5178 -VI від 6 липня 2012 року на фондовому ринку відбулися масштабні зміни в інфраструктурі.

    "Інфраструктуру підігнали під світові стандарти, тільки "зайвий" елемент прибирати не стали - в " Українській біржі " вважають , що Центральний депозитарій і Розрахунковий центр об'єднають потім. Проте зміни у біржовій інфраструктурі самі по собі ринок не перезапускатимуть. Все впирається в падіння промислового виробництва", - вважає Валерія Гонтарєва, директор ICU.

    Несолодко в році, що минає фондовому році довелося "Українській біржі". Ще в серпні вона вилетіла з трійки лідерів фондового ринку по обсягу торгів.

    Перше місце, займає біржа "Перспектива" з об'ємом в 254, 4 млрд грн. Друге місце - у Фондової біржі (ПФТС) з з об'ємом 94, 04 млрд грн. Третє - у Київській міжнародній фондовій біржі з об'ємом 10, 02 млрд.

    "Українська біржа" за підсумками трьох кварталів наторгувала лише на суму 9,7 млрд грн.

    Таким чином, український фондовий ринок пережив цього року перелом - депозитарну реформу, яка оновила інфраструктуру вітчизняного ринку акцій.

    До нових умов біржі адаптувалися ціною нівелювання всіх внутрішньобіржевих нововведень і ноу -хау. За рік також змінилася картина конкуренції майданчиків: "Перспектива " зберегла лідерство, ПФТС зберегла друге місце, а Київська міжнародна фондова біржа витиснула "Українську біржу " на четверте місце.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Українська біржа розпочала торги



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми