Банки. Кредити. Депозити Автор: admin Друкувати

США атакують "кредити до зарплати"

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Кредити

    Влада США вирішила боротися не з окремими фінансовими компаніями, а з інфраструктурою, що дає їм можливість автоматично знімати гроші з рахунків банківських клієнтів.

    7891_2.jpg

    Мін'юст зажадав від банків надати документи про фінансові компанії, яким вони надають процесингові та платіжні послуги, пишуть "Вєдомості".

    Частка онлайн-кредиторів на ринку короткострокових позик - "кредитів до зарплати" - становить 40% (оцінка інвестбанку Stephens).

    У 2012 році в США було видано 18,6 мільярда доларів таких кредитів, що на 10% більше рівня 2011 року, пише WSJ.

    "Кредити до зарплати" дозволені в 35 штатах і заборонені в 15, а також у федеральному окрузі Колумбія. Але навіть у штатах, де кредити заборонені, компаніям вдається вийти з-під нагляду місцевої влади, зареєструвавши компанію в офшорі.

    При цьому короткострокові онлайн-кредити користуються все більшим попитом у індіанських племен, які часто відмовляються підкорятися вимозі американської влади.

    Федеральна корпорація зі страхування депозитів США (FDIC) вже стала попереджати банки, щоб ті припинили надавати процесингові послуги компаніям, що видає короткострокові кредити, в тому числі індіанським племенам, розповіли WSJ люди, знайомі з цим питанням.

    У деяких кредиторів ставки за такими позиках перевищують 700% річних.

    Управління контролера грошового обігу (один з фінансових регуляторів у США) зажадало від банків переглянути бізнес з компаніями, що видають короткострокові кредити, оскільки автоматичне зняття грошей з клієнтських рахунків шкодить репутації банків.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми