Банки. Кредити. Депозити Автор: admin Друкувати

Світовий банк позичить Україні ще 800 мільйонів?

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Світовий банк

    Мінекономторгівлі домовилося зі Світовим банком збільшити портфель проектів.

    8796_2.jpgПро це йдеться у відповідній домовленості, яка була досягнута під час зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фаном, повідомляє УНІАН.

    За словами міністра, на сьогодні чинний портфель банку в Україні відповідає пріоритетам державної політики для модернізації реального сектору економіки.

    Він додав, що в 2013 - 2014 роках Україна розраховує на підтримку з боку СБ у підготовці нових інвестиційних проектів для вдосконалення системи охорони здоров'я та підвищення ефективності надання соціальних послуг, модернізації муніципальної, транспортної та енергетичної інфраструктури.

    Прасолов зазначив, що цього року українською стороною вже ініційовано підготовку "Другого проекту розвитку міської інфраструктури", також МОЗ готує пакет документів по "Проекту реформування регіональних систем охорони здоров'я України".

    Крім того, Мінрегіон завершує підготовку пакету документів для ініціювання проекту "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України".

    Також на стадії підготовки знаходяться: "Другий проект з передачі електроенергії" і "Другий проект з удосконалення системи соціальної допомоги".

    Фан висловив сподівання, що українська сторона активізує роботу з ініціювання та підготовки згаданих проектів.

    "Загальна сума п'яти проектів становить близько 1,5 мільярда доларів і ми дуже сподіваємося, що в цьому фінансовому році радою директорів Світового банку будуть прийняті рішення про надання Україні кредитів для реалізації трьох з цих проектів, - зазначив Фан.

    Він уточнив, що мова йде про проекти "Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання Україна", "Другий проект розвитку міської інфраструктури" і "Другий проект з удосконалення системи соціальної допомоги".

    Також він поінформував про можливість надання Україні системних позик для фінансування бюджету на загальну суму 800 мільйонів доларів.

    Умовою отримання Україною таких позик є відновлення співпраці з МВФ.

    Раніше у СБ заявляли, що допускають збільшення обсягу позик Україні з 500 мільйонів доларів до 1 мільярда доларів на рік.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми