Банки. Кредити. Депозити Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Українські банки доноситимуть податковій США на американських клієнтів

  • .  → Ключові теги: банки, США, уряд

    Кабмін має намір вступити в переговори з США про підписання міждержавної угоди, щоб скоординувати дії у зв'язку з наближенням вступу в силу закону "Про податкові вимоги до іноземних рахунків".

    poatkova.jpg

    Як повідомляється, з його допомогою американська влада збирається відстежувати своїх громадян, які ухиляються від сплати податків через закордонні юрисдикції. Як у цьому їм зможуть допомогти українські банки, чиновники повинні вирішити найближчим часом.

    Читайте також: Українські банки влаштували "вендетту" боржникам

    Створена при Мінфіні Міжвідомча робоча група планує підготувати відповідний законопроект до кінця листопада.

    Згідно з FATCA, починаючи з 1 липня 2014 всі фінустанови, що працюють за межами США (у тому числі українські ) повинні будуть контролювати рахунки, які відкривають у них американські платники податків та афілійовані з ними структури.

    Інформацію про них фінансисти зобов'язані подавати до податкової служби США. З платежів, що не відповідають вимогам FATCA, буде стягуватися 30% податок на користь американської скарбниці.

    Після вступу закону в силу українським банкам доведеться лавірувати між нормами законодавств двох держав, що зробити практично неможливо.

    Зазначимо, йдучи на поводу у Вашингтона, банкірам доведеться ігнорувати і низку міжнародних угод.

    Зокрема, Конвенцію про усунення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і капітал, діючу між Україною і США. Вона передбачає обмін інформацією тільки між компетентними органами держав.

    У такій ситуації підписання Україною міждержавної угоди, яка звела б обмін інформацією на рівень урядових відомств, є єдино можливим варіантом.

    По такому шляху вже пішла більшість європейських країн, включаючи Данію, Німеччину, Ірландію, Норвегію, Іспанію, Швейцарію та Великобританію.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми