Банки. Кредити. Депозити Автор: uabiz Друкувати

В "Укрсоцбанку" стався технічний дефолт за кредитом ЄБРР

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Укрсоцбанк, ЄБРР, Кредити

    "Укрсоцбанк" не дотримався ряду нормативів за кредитами ЄБРР, відтак, допустив технічний дефолт.

    e4keled.jpgФінустанова взяла кредит в ЄБРР на суму 1,1 мільярд гривень. це "Укрсоцбанк" зробив ще до кризи 2008-го року. Наступного ж року цей банк взяв субординований борг в ЄБРР з терміном погашення в 2019 році.

    Проте "Укрсоцбанк" не зміг виконати свої зобов'язання за цими кредитами. Що й призвело до дефолту.

    Борис Тимонькін, який нещодавно покинув посаду голови правління "Укрсоцбанку" ніяк не коментує цю ситуацію.

    Ковенанти договорів були порушені банком у зв'язку з погіршенням економічної ситуації в 2009-2012 роках, - пояснює перший заступник голови правління Укрсоцбанку Сергій Маноха.

    "У підписаних додаткових угодах в 2013 році дані фінансові умови були скоректовані відповідно з поточною ситуацією", - додає він.

    "Спеціальні умови - це вимоги ЄБРР до банків-партнерів, причому вони унікальні для кожного конкретного банку, - пояснює провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов. - Умови їх виконання - це предмет переговорів з кожним фінансовою установою".

    КВФЗ розраховується найчастіше як відношення що не працюють і реструктуризованих кредитів (за мінусом сформованих під них резервів) до капіталу першого рівня.

    За словами Усова, констатація дефолту за умовами договору відбувається лише за рішенням кредитора.

    "Підстав для такого рішення з боку ЄБРР немає", - стверджує він.

    "Банк отримав від ЄБРР відмову від права вимоги негайного погашення обох позик у зв'язку з невиконанням зазначеного коефіцієнта, що відображено в річному звіті", - говорить Маноха.

    Як стверджує екс-голова правління банку, який також співпрацює з ЄБРР, кредитор відмовився від санкцій проти Укрсоцбанку через те, що йому навряд чи вдалося б повернути гроші достроково.

    "ЄБРР вигідніше пом'якшити умови по кредиту, ніж вплутуватися в скандал", - вважає банкір.

    За словами банківського експерта Вікторії Страхової, Укрсоцбанк - не єдиний, хто не виконав подібних умов за договорами з ЄБРР або МФК, такі випадки були й раніше.

    "З банками в Україні таке відбувається раз на кілька років", - констатує Усов.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми