Бензин та енергетика Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Ахметов домовився з Польщею про газ

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Ахметов, ДТЕК, газ, імпорт

    Енергетичний холдинг ДТЕК Ріната Ахметова почав закуповувати природній газ з Польщі, згідно підписаного контракту з компанією PGNiG. Про це заявив директор з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов.

    gazosh.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов покарає російське підприємство за борги

    "У листопаді компанія планує імпортувати до 50 млн куб м газу і приблизно аналогічний обсяг у грудні", - повідомив Фаворов.

    За його словами, ДТЕК також продовжить здійснювати поставки газу з території Угорщини, які холдинг налагодив з липня 2013 року. При цьому Фаворов відмовився прогнозувати обсяги поставок.

    "Ми готові розглянути можливість імпорту до 50-100 млн куб м на місяць за умови економічної доцільності", - відзначив він.

    Нагадаємо, в липні поточного року група СКМ Рената Ахметова створила швейцарський підрозділ ДТЕК Трейдинг С.А. , що і буде займатися імпортом природного газу з Європи.

    Так, у липні 2013 року компанія почала імпорт природного газу з Угорщини в обсязі 100 млн куб. м на місяць. Вже у вересні ДТЕК через територію цієї країни імпортував близько 200 млн куб. м.

    "На сьогоднішній день ціна газу в Європі нижче, ніж у НАК" Нафтогаз України.

    "Тому ми не тільки розвиваємо власний видобуток, а й операції з імпорту природного газу", - зазначив директора з комерційної діяльності ДТЕК Андрій Фаворов .

    Розцінки на природний газ для промислових споживачів в Україні з початку II квартал 2013 року становлять $ 439 за 1 тис. куб. м, а середня ціна для угорського ​- $ 389,6 за 1 тис. куб. м.

    Щорічно структурам СКМ необхідно 6 млрд кубометрів газу. Це становить близько 11% від усього споживання даного виду палива в Україні .



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми