Бензин та енергетика, Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

До 2016 року Новинський прагне добувати не менше 1 млрд куб.м газу

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: видобуток газу, Газ, сланцевий газ

    Компанія Smart Energy, що входить до "Смарт -Холдинг" Вадима Новинського, має намір до 2016 року вийти на 1 млрд куб.м газу власного видобутку. Про це журналістам вчора, 25 жовтня, у Харкові повідомив генеральний директор Smart Energy Олексій Тимофєєв.

    novinskiy_191212.jpg

    У найближчих планах компанії - в 2014 році збільшити видобуток газу на власних активах з 200 млн куб.м до 400 млн куб.м.

    За словами Тимофєєва, наступного року планується пробурити ще 3-4 нових свердловини, в числі яких будуть і пошукові, і видобувні. Всього з 2012 року Smart Energy вклала у свої нафтогазові активи близько $ 350 млн, враховуючи їх купівлю (у квітні компанія придбала понад 90% акцій ПрАТ " Укргазвидобування" ). Розмір щорічних інвестицій в цей напрямок починаючи з 2014 року становитиме близько $ 50 млн.

    Гендиректор Smart Energy зазначив, що очолювана ним компанія зацікавлена ​​у видобутку газу саме традиційним способом.

    "Видобуток сланцевого газу поки занадто ризикований бізнес. Коли через 5 років іноземні компанії ( Shell і Chevron - Ред.) Зможуть продемонструвати якийсь результат , ми подумаємо над цим напрямком. Зараз же занадто багато ризиків ", - сказав він.

    Smart Energy буде розвивати газовий бізнес в тому випадку , якщо ціна реалізації палива становитиме не менше $ 300 за тис. куб. м, інакше "губиться доцільність інвестування в такі активи".

    Крім того, Smart Energy, за його словами, зацікавлена ​​в покупці нафтовидобувних активів.

    Запаси газодобувних активів компанії оцінюються в 30,3 млрд куб.м газу і 3,7 млн тонн газового конденсату. Перспективні ресурси родовищ становлять 6,6 млрд куб.м.

    Нагадаємо, в нафтогазове напрямок Smart Energy входять британська компанія з активами в Україні Regal Petroleum (володіє контрольним пакетом акцій), ПрАТ " Укргазвидобування" (понад 90 % акцій) і ТОВ "Пром -енерго продукт" .

    Розробки ведуться на 4 родовищах газу в Полтавській і Харківській областях. За 2012 рік консолідована виручка по цьому напрямку склала $ 104 млн, EBITDA - $ 52 млн. Операційні результати в той же звітний період склали 173 млн куб.м газу і 16 тис. тонн газового конденсату.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми