Бензин та енергетика Автор: profi Друкувати

Доля опалювального сезону "висить на волосинці" через борги

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Нафтогаз, газ, борги, опалювальний сезон

    Закупівля російського газу для успішного проходження опалювального сезону знаходиться під загрозою у зв'язку зі зростаючою заборгованістю підприємств теплокомуненерго, яка складає на сьогодні 17,5 мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба головного імпортера газу до України - компанії "Нафтогаз-Україна".

    Слід наголосити, що в компанії зазначають, що вживають "всіх можливих заходів для здійснення надійного та безперебійного забезпечення природним газом всіх категорій споживачів у період проведення опалювального сезону 2013-2014 років".

    Для цього було проведено відповідні переговори з "Газпромом" для закачування відповідних обсягів природного газу в українські підземні сховища.

    oooyytt5665655443322.jpg

    В той же час, в компанії наголошують, що проблеми з оплатою за спожитий газ теплокомуненерго (ТКЕ) не дозволяють здійснювати закупівлю російського газу.

    "Якщо підприємства теплоенергетики не зменшать споживання природного газу, наявні ресурси газу будуть вичерпані вже в листопаді 2013 року. Це ставить під загрозу стабільне проходження опалювального сезону 2013-2014 років", - зазначили в "Нафтогазі".

    Читайте також: "Україна може "позичити" в Росії 2 мільярди на газ".

    Нагадуємо, найгірша ситуація на сьогодні, як відзначають в "Нафтогазі", в Донецькій області (борг - 2,7 мільярда гривень), Дніпропетровській (борг - 2,5 мільярда гривень), Харківській (борг – 2,2 мільярда гривень) та Києві (борг – 2,2 мільярда гривень).



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми