Бензин та енергетика Автор: admin Друкувати

На кордоні з Україною поляки знайшли газ

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: PGNiG, газ

    Польська національна нафтогазова компанія PGNiG знайшла нове родовище газу неподалік від прикордонного з Україною міста Перемишль із запасами, що оцінюються в декілька мільярдів кубометрів.

    1928_2.jpeg

    PGNiG називає збільшення видобування газу одним із способів зменшення енергетичної залежності від найбільшого постачальника енергоносіїв до Польщі – Росії, разом з диверсифікацією газових поставок і реалізацією проектів з видобування сланцевого газу.

    За неофіційними даними, видобутий у Польщі газ обходиться компанії в 100-120 дол. за тисячу кубометрів, тоді як за російський PGNiG платить понад 400 дол.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов домовився з Польщею про газ

    "PGNiG планує, що експлуатація перших свердловин почнеться у другій половині 2015 року. Компанія розраховує, що за перший рік експлуатації видобуток із нових свердловин становитиме близько 100 тис. кубометрів на добу", - зазначили в прес-службі.

    Минулого року польська компанія щодоби видобувала у середньому 12,6 млн. кубометрів газу, збільшивши видобуток за весь рік порівняно з 2012 роком на 300 млн кубометрів, або на 7%, - до 4,6 млрд кубометрів.

    Продаж "блакитного палива", левову частку якого PGNiG купує у російського "Газпрому", в 2013 році зросла на 1,2 млрд куб. м, або на 8%, - до 16,1 млрд кубометрів.

    У PGNiG зазначили, що виявили газ, пробуривши свердловину завглибшки близько 2 км.

    Сьогоднішнє повідомлення – друге цього тижня від польського державного газового монополіста про виявлення нового великого родовища газу в країні із запасами в декілька мільярдів кубометрів.

    Акції PGNiG на Варшавській фондовій біржі після сьогоднішньої новини подорожчали на 2,7% на тлі 1,5% зростання індексу "блакитних фішок", закрившись на рівні 4,9 злотого за штуку (1 дол. = 3,1 злотого).

    Водночас, вони коштували дешевше рекордних з моменту виходу на публічний ринок 6,76 злотого в серпні минулого року.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми