Бензин та енергетика Автор: profi Друкувати

У вересні ціни на бензин зростуть, - кажуть експерти

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: бензин, ціни

    Зростання цін на бензин всіх марок в Україні може спостерігатися у вересні-жовтні через переорієнтацію ринку на альтернативні джерела поставок палива, вважають в консалтинговій групі "А-95" (Київ).

    ae047a1377_76774.jpg

    Насамперед, переорієнтація обумовлена ​​несподіваними збоями в системі традиційних поставок. На початку серпня на установці каталітичного крекінгу Мозирського НПЗ (Білорусь) виникла поломка, яка призвела до позапланового ремонту та істотного зниження поставок бензину в Україну. У вересні цей найбільший постачальник нафтопродуктів на ринок України піде на плановий двомісячний ремонт.

    Експерти стверджують, що для забезпечення споживання активно використовувалися раніше накопичені запаси, які з урахуванням форс-мажорного зниження поставок в серпні серйозно виснажені. Як відзначають в "А-95", через проблеми із закупівлею в Білорусі ринок буде змушений переорієнтуватися на інші напрямки, зокрема Литву та Польщу.

    Читайте також: "Казкова реальність: в Євросоюзі дешевшає бензин".

    У другій половині вересня очікується надходження на ринок нафтопродуктів Одеського НПЗ (близько 35 тис. тонн на місяць).
    Аналітики групи підкреслюють, що ресурсний дефіцит очікується тільки щодо бензинів, тоді як ситуація з дизельним паливом поки не викликає побоювань.

    Слід наголосити, що спекулятивне зростання цін на бензин в Україні виключено, тому що ринок відкритий і диверсифікований, що унеможливлює виникнення глибокого дефіциту.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми