Бензин та енергетика Автор: admin Друкувати

Україна відновила поставки газу з Польщі

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: газ

    Після невеликої перерви Україна відновила поставки газу через територію Польщі, - поінформував оператор польської ГТС Gaz-System.

    8138_3.jpg

    "В суботу і неділю "Нафтогаз України" за контрактом з німецькою RWE Supply&Trading імпортував близько 1,4 і 1,3 мільйона кубометрів газу", - йдеться в повідомленні. Заявка на понеділок становила 3,2 мільйона кубометрів газу.

    Як повідомлялось, в жовтні Україна припинила постачання природного газу з Польщі за контрактом з німецькою RWE через подорожчання палива.

    Раніше повідомлялось, що через значне похолодання потік реверсного газу з Угорщини та Польщі до України різко скоротився, а ціни на нього стали непривабливими.

    Читайте також: В Алжирі відкрили нафтове родовище на 1,3 млрд барелів

    Як відомо, у травні 2012 року "Нафтогаз" і RWE уклали рамкову угоду з купівлі-продажу газу. Поставки по ній стартували в листопаді 2012 року і здійснюються через Польщу.

    Реекспорт російського газу за такою схемою обходиться в середньому на 100 дешевше, ніж імпортований безпосередньо з Росії.

    Однак, найбільші надії Україна покладає на реверс зі Словаччини, адже з Польщі та Угорщини може отримувати 6 мільярдів кубометрів газу на рік, а зі Словаччини - до 30 мільярдів.

    У січні-вересні цього року з Європи в Україну надійшло близько 1,5 мільярда кубометрів газу: через Польщу - 809,2 мільйона, через Угорщину - 680 мільйона кубів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми