Державні закупівлі Автор: dmytro.bobritsky Друкувати Коментарів: 3

Янукович витратить на реконструкцію Маріїнського палацу 1 млрд гривень

  • Джерело: pravda.com.ua.  → Ключові теги: Янукович, державні закупівлі

    Згідно з актом, що готується, чергова реконструкція Маріїнського палацу коштуватиме українським платникам податків майже 1 млрд грн. Кінцева дата ремонту запланована на 2016 рік.

    palac2.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Беркутівців реконструюють нежилі приміщення під квартири

    Маріїнський палац - прикраса столиці. Збудований у 18 сторіччі. Яскравий приклад стилю бароко. До 1917 року слугував монаршому двору. Сьогодні палац - церемоніальна резиденція президентів України.

    Однак з 2007 року об'єкт перебуває у перманентній реставрації. У 2008 році уряд Юлії Тимошенко затвердив кошторис для повної реконструкції палацу до 2010 року в розмірі 427,5 млн грн, та через брак коштів ремонт не завершився.

    Разом з новою владою почалася нова епопея реставрації.

    Згідно з "Вісником державних закупівель" у листопаді 2011 року Держуправління справами замовило коригування проекту реконструкції за 2,5 млн грн у ДП "Проектне бюро ДУС".

    Через рік ДУС замовило оновлення проекту на загальну вартість 952 млн грн. Порівняно з проектом Тимошенко найбільше зросли видатки на будівельно-монтажні роботи: з 194 млн грн у 2008 році до 564 млн грн у 2012 році. Витрати на меблі та устаткування підвищилися з 42 млн грн до 175 млн грн.

    У титулі будови об'єкта вказано, що на 1 січня 2013 року реставрація профінансована майже на 211 млн грн. До кінця 2013 року виділять ще 16 млн грн. У 2014 році за 320 млн грн почнуться нові інтенсивні роботи. У 2015 році за 235 млн грн вони триватимуть і завершаться за 170 млн грн у 2016 році.

    В обґрунтуванні закупівлі у ДП "Проектне бюро ДУС" керівник ДУС Антон Кравець зазначив таку офіційну версію перегляду кошторису реставрації Маріїнського палацу.

    "Реставрація Маріїнського палацу - потрібна справа. Без сумніву, це архітектурна перлина столиці. Однак і Кабмін повинен пам'ятати, що сьогодні не Середньовіччя. Прем'єр-міністр Микола Азаров не має морального права душити місцеві бюджети безгрошів'ям і одночасно готувати мільярдний проект для церемоній президента", - пише блогер Гліб Канєвський.

    За його словами, якщо ж затягувати з реставрацією небезпечно через зсуви, то для початку уряд мусить негайно попередити аварійну ситуацію на схилах Дніпра, встановити імена винних у будівництві скандального вертолітного майданчика і відкласти нові проекти. А вже потім можна проводити реставрацію в режимі економії.

    Нагадаємо, раніше писав, що Ахметов освіжить повітря на 1 млрд гривень



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...

Коментарі


  • Народ увігнали в злидні, а сам жирує і підсвічники золотить, зараза.


  • А как иначе:Ново-Огарево- Межигирье,Завидово-Синегора,МИ-8 за 8,2млн$ -AgustaWestland АW139 за 17млн.$.....


  • ... Кремль- ну так и Маринский не хуже...

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми