Фінанси. Гроші. Валюта, Влада та політики Автор: uabiz Друкувати

20 найбагатших сімей української влади

  • Джерело: forbes.ua.  → Ключові теги: Влада, політики, Сергій Арбузов, декларація доходів

    Журнал Forbes проаналізував декларації про доходи за 2012 рік всіх членів Кабінету міністрів, голови НБУ, керівного складу Адміністрації президента, штатних радників глави держави, губернаторів, голови ради міністрів АР Крим та голови КМДА Олександра Попова. Всього - 55 осіб.

    52.jpgСпостерігається тенденція, що родичі цих держслужбовців, особливо їхні дружини, нерідко заробляють більше за них самих.

    Одним із таких щасливчиків є віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов. Його дружина не лише хороша мама і берегиня домашнього вогнища, вона ще й може забезпечити родині небідне життя. Якщо вірити декларації Арбузова за 2012 рік, дохід його родини в 6,5 рази перевищив його власний і склав 13,4 млн гривень. В основному це дивіденди і відсотки. 

    Крім Арбузова до першої трійки входять сім'ї харківського губернатора Михайла Добкіна і міністра оборони Павла Лебедєва. Їх дохід склав 10,2 і 4,3 млн гривень відповідно. Звідки такі суми, декларанти пояснювати відмовляються. "Це дивіденди і відсотки. Всі дані вказані в декларації. З усіх сум сплачено податки. Тему сім'ї та доходів я б коментувати не хотів", - прокоментував Добкін. 

    У рейтинг також потрапили сім'ї голови Ради міністрів Криму, п'яти губернаторів, дев'яти міністрів, чотирьох співробітників АП та керівника НБУ Ігоря Соркіна. У 15 з 20 випадків головні добувачі - саме родичі впливових чиновників. Менше за дружин, наприклад, заробляють: міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник (у нього немає вдома, зате у його дружини є катер), радник президента Юрій Каракай. 

    1367272564.jpg

    Серед чиновників, які заробляють більше за своїх родичів - Добкін, міністр освіти і науки Дмитро Табачник, глава НБУ Ігор Соркін, заступник голови Адміністрації президента Олег Рафальський та губернатор Черкаської області Сергій Тулуб.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми