Фінанси. Гроші. Валюта Автор: admin Друкувати

300 найбагатших людей планети в 2013 році заробили $ 524 млрд

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: мільярдери

    Сукупні статки 300 найбагатших людей планети збільшилося в минулому році на 524 млрд доларів – до 3,7 трлн доларів.
    Про це свідчить рейтинг, складений агентством ділових новин Bloomberg

    5066_1.jpg

    За оцінками експертів агентства, найбільш прибутковими в зазначений період були галузі економіки, пов’язані з високими технологіями.

    Згідно з рейтингом, із 300 чоловік, що входять до списку, лише 70 за підсумками року зазнали фінансових втрат.

    Звання найбагатшої людини світу знову дісталося голові ради директорів компанії Microsoft Біллу Гейтсу. Йому вдалося збільшити свій капітал на 15,8 млрд дол. до 78,5 млрд дол. Цьому сприяло зокрема те, що акції корпорації за рік зросли в ціні більш ніж на 30%. Збільшилася вартість і багатьох інших активів, що належать Гейтсу.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдери можуть купити Францію

    Друге місце в списку зайняв мексиканський магнат Карлос Слім, на рахунках якого понад 73 млрд дол. Для нього минулий рік був не таким вдалим: Слім не тільки поступився місцем найзаможнішої людини в світі Гейтсу, а й втратив близько 1,4 млрд дол.

    Третє місце в рейтингу дісталося найбагатшій людині в Іспанії, засновнику торгової імперії Inditex Амансіо Ортезі, чий статок оцінюється в 66,4 млрд дол. Ортега спромігся за підсумками року заробити майже 9 мільярдів доларів.

    З російських мільярдерів найуспішнішим 2013 рік був для співвласника роздрібної торгової мережі "Магніт" Сергія Галицького. Він розбагатів на 5,3 млрд доларів, статок Галицького оцінюється у 13,8 млрд доларів.

    Найбагатішим росіянином залишився бізнесмен Алішер Усманов, чий капітал, за оцінками агентства, за рік збільшився на 1,3 млрд доларів - майже до 20 млрд доларів.

    Для порівняння, активи найбагатшого українця - Ріната Ахметова - в 2013 році оцінювалися Forbes Україна в 15,4 млрд. дол. Після нього з серйозним відривом йшли Віктор Пінчук ( 3,8 млрд. дол. ) і Ігор Коломойський ( 2,4 млрд. дол.).

    За оцінками експертів агентства, найбільш прибутковими в 2013 році були галузі, пов'язані з високими технологіями. Більше всіх у цій галузі заробив засновник і гендиректор найбільшої в світі соцмережі Facebook Марк Цукерберг. Його статки збільшились на 12,4 мільярдів, а акції самої компанії за рік подорожчали вдвічі.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми