Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

Топ-5 економік за рейтингом Global Competitiveness Report 2017-2018

  • Джерело: vesti-ukr.com.  → Ключові теги: долари, євро

    Всесвітній економічний форум опублікував рейтинг Global Competitiveness Report 2017-2018.

    6219_105422.jpg (79.44 Kb)

    При складанні рейтингу експерти ВЕФ аналізують показники за трьома основними категоріями (базові вимоги, підсилювачі ефективності, інноваційні чинники) і 12-ма областями (суспільні інститути, інфраструктура, макроекономічне середовище, охорона здоров’я та початкова освіта, вища освіта та професійна підготовка, ринок товарів і послуг, ринок праці, розвиненість фінансового ринку, технологічний рівень, розмір ринку, конкурентоспроможність компаній, інновації). Всього до рейтингу входять 137 країн.

    5. Німеччина

    Економіка Німеччини є найбільшою економікою Європи.

    Німеччина є постіндустріальною країною, де основу економіки (54%) складають послуги, 45,9% – виробництво та агробізнес – 0,1%, в якому зайнята така ж кількість економічно активного населення.

    Економіка Німеччини характеризується добре розвиненою інфраструктурою і висококваліфікованою робочою силою.

    4. Нідерланди

    Нідерланди продовжують входити до двадцятки країн-лідерів за сукупним обсягом ВВП.

    У Нідерландах розташовані штаб-квартири і виробничі потужності таких транснаціональних і європейських компаній, як VimpelCom, Royal Dutch/Shell (нафтохімія), Unilever (побутова хімія та продовольство), Royal Philips Electronics (електроніка).

    Провідні позиції в світовій економіці займають також найбільші голландські компанії і транснаціональні корпорації, що базуються в Нідерландах.

    Нідерландська банківська система представлена ​​такими банками, як ING Groep N.V., ABN AMRO Bank.

    3. Сінгапур

    Сінгапур – високорозвинена країна з ринковою економікою і низьким оподаткуванням, в якій важливу роль відіграють транснаціональні корпорації.

    Валовий національний продукт на душу населення – один з найвищих у світі.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: http://businessua.com/robota/38340ukrainci-stali-bagatshimi-za-rik-zrosla-zarplata-derzhstat.html

    Сінгапур привабливий для інвесторів через низькі податкові ставки. Всього в Сінгапурі 5 податків, з яких один податок на прибуток, один – податок на заробітну плату.

    2. США

    Економіка США – найбільша економіка світу за номінальним ВВП, яка становить не менше чверті світового номіналу ВВП в доларах США з кінця Другої світової війни.

    За паритетом купівельної спроможності, проте, США – друга економіка світу після економіки КНР за показником ВВП (ПКС).

    Економіка США є однією з найбільш диверсифікованих економік світу. Разом з тим, ця економіка виділяється найвищим номіналом зовнішнього боргу в світі.

    1. Швейцарія

    Економіка Швейцарії є однією з найбільш стабільних у світі.

    Проведена політика довгострокового монетарного забезпечення і банківської таємниці зробила Швейцарію місцем, де інвестори найбільш впевнені в безпеці своїх коштів, в результаті чого економіка країни стає все більш залежною від постійних притоків зарубіжних інвестицій.

    Через невелику територію країни і високу спеціалізацію праці, ключовими економічними ресурсами для Швейцарії є промисловість і торгівля.

    Швейцарія є світовим лідером з очищення золота, переробляє дві третини від його світового видобутку.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми