Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

Зарплата у доларах та заборона рублів: що чекає українців у 2019

  • Джерело: gazeta.ua.  → Ключові теги: долар, рубль

    Із лютого 2019 року частина українців зможе отримувати зарплати у доларах, у поштових відділеннях будуть продавати валюту, а деякі рублі заборонять.

    5316_____14644_729x547.jpg (61.32 Kb)

    Відповідні нововведення передбачені законом "Про валюту". Нові правила дозволять отримувати, наприклад, у доларах або євро гроші на відрядження на роботі.

    "Юридичні особи мають право використовувати валютні кошти на оплату витрат на обслуговування відрядження за кордон їхніх працівників, а також для забезпечення експлуатаційних потреб власних транспортних засобів під час їхнього перебування за межами України", – йдеться у документі.

    Заробітні плати у доларах в Україні дозволили виплачувати в офіційних представництвах іноземних держав і тільки іноземцям. Також офіційно в валюті зможуть заробляти, наприклад, моряки.

    Торгувати валютою за новим законом зможуть поштові відділення, ломбарди, кредитні спілки. Тобто купити долари можна буде не тільки в обміннику або в банку, але і на пошті. Це дозволить продавати і купувати долари у населених пунктах, де немає відділень банків і обмінників, але є пошта.

    Використовувати монети і купюри із зображенням анексованого Росією Криму в Україні заборонять.

    "Банкноти та монети Центрального банку Російської Федерації з картами, символами, будівлями, розташованими на окупованих Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиницях України", - сказано у документі.

    Йдеться, у тому числі, про купюри номіналом у 100 рублів.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми