Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

Скільки боргів виплатить Україна у 2019

  • Джерело: segodnya.ua.  → Ключові теги: борги

    Найбільше Україна має сплатити у вересні – понад 400 млн СПЗ.

    4185_____14644_729x547.jpg (61.32 Kb)

    Поточного року Україні доведеться виплатити Міжнародному валютному фонду зі своєї казни понад 1,8 млрд доларів, про що йдеться на сайті МВФ.

    Так, згідно з опублікованим графіком, в 2019 році Україна має перерахувати на рахунок МВФ 1 325,476 млн за спецправами запозичення (СПЗ). За курсом НБУ на початок січня це становить близько 1,8 млрд доларів.

    Так, перший платіж у розмірі 47,1 млн СПЗ за планом повинен бути здійснений вже 1 лютого. А ось 5 лютого доведеться виплатити ще 257,25 млн СПЗ.

    Водночас найбільше Україна повинна буде сплатити МВФ у вересні. На цей місяць також призначені дві виплати: 114,3 млн СПЗ (3 вересня) і 295,5 млн СПЗ (13 вересня).

    Наприкінці квітня 2014 року МВФ затвердив кредитну програму для України на 17,01 млрд доларів, а на початку травня надав перший транш кредиту stand by на суму 3,19 млрд доларів.

    Нагадаємо, 18 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила нову програму співпраці з Україною – stand-by (SBA). Термін програми – 14 місяців, обсяг – близько 3,9 млрд доларів. Крім того, МВФ схвалив виділення Україні першого траншу в рамках нової програми – 1,4 млрд доларів.

    Як уже повідомлялося, програма замінить колишню програму розширеного фінансування, яка була затверджена в березні 2015 року і закінчується в березні 2019 року. Нова програма покликана допомогти Україні підтримувати макроекономічну стабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли на країну чекають також пікові виплати за держборгом.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми