Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

Аналітики дали прогноз по долару до кінця 2020

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: валюта

    Середньорічний обмінний курс гривні до долара за підсумками 2020 року буде зафіксований на рівні 25,4 грн/долар. Про це свідчать прогнози опитаних аналітиків.

    8531_____14644_729x547.jpg (61.32 Kb)

    На користь стабільності курсу гривні свідчить той факт, що попит у іноземців на українські держоблігації залишається досить високим. Це може утримувати нацвалюту на досить впевнених позиціях по відношенню до долара, вважає аналітик Альпарі Максим Пархоменко.

    “Цю тенденцію стримує НБУ за рахунок друкування гривні. Регулятору доводиться балансувати між нинішнім курсом і зростанням інфляції в майбутньому”, – говорить експерт.

    Проте, на його думку, стабільний курс гривні, а також зниження облікової ставки до 10% дозволять наростити кредитування і прискорити економіку в 2020 році.

    Голова аналітичного департаменту ІК Eavex Capital Дмитро Чурін вважає, що валютний ринок в 2019 році підніс справжній сюрприз, і такого значного зміцнення курсу гривні по відношенню до долара ніхто не очікував. І, як зазначив аналітик, природа фінансових ринків така, що трендові рухи за валютними парами бувають дуже сильними, тому вгадати “точку розвороту тренду” практично неможливо.

    “Якщо розглядати чисто фундаментальні фактори, необхідно брати до уваги збереження негативного сальдо платіжного балансу, що рано чи пізно почне “тиснути” на курс нацвалюти”, – попереджає Чурін.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми