Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

Бізнес зробив прогноз по економіці до кінця 2020

  • Джерело: fakty.ictv.ua.  → Ключові теги: економіка

    Під час пом’якшення карантинних обмежень українська економіка почала відновлюватися. Однак очікується, що вихід на докризові показники займе як мінімум кілька кварталів.

    2122_____14644_729x547.jpg (61.32 Kb)

    В рамках спецпроекту Київського міжнародного економічного форуму представники великого українського бізнесу – Віталій Антонов, Ігор Ніконов, Борис Шестопалов, Василь Хмельницький – оцінили перспективи національної економіки у другому півріччі 2020 року і поділилися своїм баченням антикризових заходів.

    Засновник OKKO Group Віталій Антонов заявив, що за різними оцінками, в 2020 році падіння світового ВВП становитиме від 4,6% до 7,6%. Але українська економіка, не маючи достатнього запасу міцності в порівнянні з розвиненими державами, може втратити ще більше.

    Особливо, якщо на державному рівні не буде ухвалений пакет реальних заходів з підтримки бізнесу та виведення економіки з коронакризи як це вже зробили багато урядів в інших країнах.

    – Нагадаю, що, за прогнозами НБУ, Україна в 2020 році може зіткнутися з падінням експорту на 10%, зростанням бюджетного дефіциту до рівня 8% ВВП і зростанням безробіття майже до 10%.

    Упевнений, що ефективна програма держпідтримки допомогла б згладити ці негативні очікування. Хоча ми розуміємо, що наздогнати за ІІІ та ІV квартали те, що було втрачено в I і II кварталах, на жаль, не вдасться, – підкреслив бізнесмен.

    Віталій Антонов вважає, що в цій ситуації варто працювати за трьома напрямками:

    по-перше, істотно знизити і спростити податки для тих, хто їх платить, таким чином стимулювати економічну активність;
    по-друге, важливо ввести жорстку відповідальність за несплату податків і продовжити боротьбу з тіньовим сектором, збільшивши, таким чином податкові надходження;
    по-третє, зменшити кількість чиновників, за рахунок чого підняти зарплату до ринкового рівня тим, хто залишиться.
    Засновник KAN Development Ігор Ніконов вважає, що швидкість відновлення економіки залежатиме від системної підтримки з боку держави. Також варто відзначити зниження облікової ставки НБУ, завдяки чому, можливо, стане більш доступним кредитний ресурс.

    – На жаль, зараз ми не бачимо важливих для бізнесу зрушень – немає амністії капіталу, стимулювання інвестицій та ефективних пільг для індустріальних парків, – сказав Ніконов.

    Держава повинна створити умови, за яких інвестувати і створювати нові робочі місця буде вигідніше, ніж просто тримати гроші в іноземних банках.

    Засновник холдингової компанії UFuture Василь Хмельницький вважає, що рівень інфляції буде вищим запланованих 6%, бо у бюджеті немає грошей.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми