Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

Кабмін затвердив проєкт держбюджету-2022

  • Джерело: gazeta.ua.  → Ключові теги: Кабмін, держбюджет

    Кабінет міністрів у середу затвердив проєкт державного бюджету на 2022 рік.

    0397_001-202-825x460.jpg (62.98 Kb)

    "Бюджет на 2022 рік не тільки збалансований і реалістичний, це бюджет модернізації країни, відновлення економіки та інвестицій в людей, у їхнє здоров'я, освіту.

    Ключові пріоритети - медицина, освіта, армія, інфраструктура, соціальні програми, діджиталізація, підтримка підприємців та економіки", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

    Прем'єр заявив про зменшення дефіциту бюджету до 3,5%, зростання ВВП - близько 4%, зменшення державного боргу, зростання зарплат, стабільний курс гривні, зниження інфляції.

    Доходи держбюджету - 1,277 трлн грн (+166 млрд грн щодо цього року). Видатки - 1,465 трлн (+103 млрд).

    Медицина

    На галузь передбачили 193 млрд грн. Це на 31 млрд більше, ніж цього року. Проти 2019-го бюджет на медицину збільшився удвічі.

    Мінімальну зарплату лікаря пропонують на рівні 20 тис. грн.

    На систему громадського здоров'я та вакцинацію населення від Covid-19 - 6 млрд грн.

    Освіта

    Планують виділити 190 млрд грн. Це на 21 млрд більше, ніж цьогоріч.

    Мінімальна стипендія студентів - 2 тис. грн, відмінників - 2550.

    Армія та обороноздатність

    5,95% ВВП направлено на сектор безпеки й оборони. Видатки на Міністерство оборони - 131 млрд грн, більше ніж цього року на 13, 4 млрд грн.

    З цих коштів 72 млрд грн планують на грошове забезпечення і зарплати військових. 33 млрд - на розвиток озброєння та військової техніки.

    Передбачено фінансування 100% черги для ветеранів АТО на придбання житла - 5,5 млрд грн. Загалом на підтримку ветеранів війни виділять майже 14 млрд грн.

    Пенсії

    З 1 березня буде індексація всіх пенсій. Це додаткові 28, 2 млрд грн. Доплати військовим пенсіонерам - 10,6 млрд грн. Перерахунок пенсій чорнобильцям +2,5 млрд грн.

    З 1 жовтня наступного року пенсіонерам у віці 70-75 років будуть встановлені додаткові щомісячні доплати до 300 грн.

    Дороги

    На розвиток дорожньої інфраструктури передбачили понад 124 млрд грн. Шмигаль пообіцяв тисячі кілометрів оновлених доріг, будівництво нових мостів та аеропортів.

    Пільги й субсидії

    В опалювальному сезоні у 2021-2022 роках забезпечать в повному обсязі фінансування пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги. На це передбачили 34 млрд грн.

    Культура і мистецтво

    Видатки на галузь запланували в обсязі 13,5 млрд грн, що більше ніж цього року на 2,3 млрд.

    На українське кіно - 85 фільмів - заклали 2 млрд грн.

    Фізична культура і спорт

    Галузь планують профінансувати 11,3 млрд грн. З яких 4,65 млрд піде на будівництво і ремонт понад 200 спортивних об'єктів, зокрема 50 стадіонів, 20 льодових арен.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми