Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

6500 гривень з "єПідтримки" змусять повернути?

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: єПідтримка

    У рамках програми «єПідтримка», яку уряд запустив після початку широкомасштабної російської агресії для надання фінансової допомоги українцям, які втратили доходи, деяким категоріям громадян виділялося по 6500 гривень.

    5170_image_4.jpg (13.92 Kb)

    На таку суму могли розраховувати ФОП, які сплатили ЄСВ за 4 квартал 2021 року, наймані працівники, за яких сплачено ЄСВ за 4 квартал, крім працівників організацій, які отримують кошти з Державного бюджету України, а також фізособи-підприємці, які не перебували у стані припинення, реорганізації чи ліквідації.

    Проте, як повідомляють «Вести», під час проведеної Мінфіном перевірки з’ясувалося, що державну допомогу отримали й бюджетники, що суперечить умовам програми. Тож у Мінекономіки попросили терміново повернути неправомірно отримані кошти. У разі неповернення міністерство може звернутися до суду.
    Однак адвокат Ростислав Кравець упевнений, що якщо людина отримала допомогу, то, згідно з чинним законодавством, з неї навряд чи зможуть стягнути її навіть через суд.
    «Змусити повернути гроші вони не зможуть. Тому що всі громадяни України постраждали від військової агресії, незалежно від національності, соціального статусу тощо», — зазначив він.
    «Якщо гроші цим людям перерахували, якщо це зробили у цифровому вигляді, то питання — до розробників цифрових програм. Людина подала заявку, її прийняли, не відхилили через те, що громадянин — бюджетник і не підпадає у категорію під виплати. Якщо програмісти помилилися, тоді вони повинні за це відповідати, повинні повернути зі своєї кишені кошти до держбюджету. У державній владі ніхто не має права на помилку, особливо під час війни», — додав адвокат.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми