Фінанси. Гроші. Валюта Автор: RomanK Друкувати

10 копійок продають за кругленьку суму

  • Джерело: obozrevatel.com.  → Ключові теги: копійки

    У 2011 році в Україні випустили 10 копійок з немагнітної сталі – не жовтого, а білого кольору. Продати таку монету можна на аукціонах за ціною 9 тис. грн.

    0208_1514643392_moneti.jpg (64.19 Kb)

    При цьому звичайні жовті 10 копійок того ж року карбування нічого не варті. Про це розповіли фахівці порталу "Монети-ягідки".

    Цікаво, що походження незвичайних 10 копійок досі достеменно не відоме. Нумізмати припускають, що Національний банк України (НБУ) міг підбирати новий метал для здешевлення виготовлення 10 копійок і таким чином з'явилися "тестові версії" цієї монети.

    "На форумах нумізмати розповідають, що сріблясті 10 копійок знаходили лише чотири рази. При цьому такі монети були не в обігу, а в нових банківських ролах", – зазначають фахівці.

    Параметри 10 копійок із білого металу

    Тираж: невідомий;
    метал: немагнітна сталь;
    діаметр: 16,25 мм;
    маса: 1,43 – 1,44 г;
    гурт: рифлений.
    Нумізмати позначають 10 копійок із немагнітної сталі (білий метал) кодом 2ІВм. Цікаво, що той самий код застосовується і для звичайних 10 коп. 2011 року – жовтих, з алюмінієвої бронзи. Такі монети коштують трохи більше свого номіналу.

    Крім того, на аукціонах можна знайти 10 копійок 2011 року, які карбували для сувенірних наборів. Тираж становив лише 5000 штук, монети не входили в обіг. Вони є лише у колекційному наборі, присвяченому 20-річчю НБУ.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми