Фінанси. Гроші. Валюта, Суспільство Автор: RomanK Друкувати

100 мільйонні збитки держбюджету на будівництві Подільського мосту

  • Джерело: finance.ua.  → Ключові теги: Подільський міст, Київ, корупція

    Більше ніж 100 мільйонів збитків держбюджету на будівництві Подільського мосту: чотирьом учасникам злочинної схеми оголошено про підозру.

    5445_1555943299_1509361618_shutterstock_691723198.jpg (31. Kb)

    Про це повідомила поліція Києва.

    Серед підозрюваних директор комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», директор та голова наглядової ради генпідрядної організації, а також керівник приватного підприємства.

    Фігуранти необґрунтовано завищили обсяги витрат на виконану роботу, зокрема на оренду будівельної техніки, тим самим вчинивши розтрату майна в особливо великих розмірах.

    Слідчими Подільського управління поліції здійснюється досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили, що під час будівництва мостового переходу від дамби Русанівських садів до бульвару Перова, рядом службових осіб було організовано схему розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

    Так, директор комунального підприємства «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядник та директор субпідрядної організації, зловживаючи своїм службовим становищем, під час складання актів виконаних будівельних робіт суттєво завищили обсяги витрат на проведену роботу. Зокрема, у службову документацію підозрювані вносили недостовірні відомості щодо оренди залученої до будівництва техніки, а саме: дизельні компресори, крани, бурові насоси, бурова установка тощо.

    Згідно проведеної судової будівельно-технічної експертизи, необґрунтоване завищення обсягів витрат на оренду зазначеної техніки становить 104 мільйони гривень.

    За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури чотирьом фігурантам оголошено про підозру. За клопотанням слідчого, на рахунки всіх підприємств причетних до розтрати бюджетних коштів накладено арешти. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

    Досудове розслідування триває.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми