Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Арбузов хоче взяти у ЄС хоч трошки євро

  • Джерело: companion.ua.  → Ключові теги: Арбузов, ЄС

    Україна ще до Вільнюського саміту неодноразово обговорювала з єврокомісарами питання фінансової компенсації для реалізації умов асоціації, але ці домовленості не були зафіксовані в документах. Про це заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

    es.jpg

    "Напередодні саміту ми не говорили про цю суму. А зараз Україна і ЄС мають намір більш детально прорахувати суму необхідної фінансової допомоги для підписання асоціації в майбутньому", - заявив Арбузов.

    Він зазначив, що Україна ще кілька років тому рахувала потрібні їй обсяги фінансової допомоги з боку ЄС та міжнародних фінансових інститутів, що необхідні до впровадження Асоціації та зони вільної торгівлі. Але кризові явища у світовій економіці внесли корективи в ці розрахунки.

    "Напередодні саміту ми не говорили про цю суму, але я приїхав за день до приїзду президента до Вільнюса і ми мали можливість обговорити це питання зі Штефаном Фюле", - сказав він.

    За його словами, розрахунки про $ 160 млрд. теоретичні. Йдеться про перегляд кількості робочих місць в Україні протягом наступних 10 років.

    "У вересні я надавав розрахунки, нам було достатньо $ 3-5 млрд. - це та сума, яка дозволила б нам запустити процеси модернізації і вже почати працювати", - пояснив Арбузов.

    У той же час він відзначив, що попередні розрахунки здійснювалися ще до того , як у світовій економіці почалися кризові явища , тому зараз ці суми вимагають переоцінки.

    Арбузов повідомив , що Україна не має наміру відмовлятися від асоціації з ЄС , тому уряд запропонувало Євросоюзу створити спільну робочу групу для розробки "дорожньої карти" нового етапу підготовки до асоціації та оцінки необхідних заходів з обох сторін.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Арбузов боротиметься з фінансовими пірамідами.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми