Фінанси. Гроші. Валюта Автор: uabiz Друкувати

Феміністки погрожують банку Англії за відсутність жінок на купюрах

  • Джерело: ua.korrespondent.net.  → Ключові теги: Гроші, валюта, феміністки

    Організація феміністок з Великобританії The Women's Room хоче подати в суд на банк Англії за можливе порушення закону про рівність громадян від 2010 року.

    rtanro6.jpgПро це повідомляє The Guardian.

    Феміністки визнали дискримінаційним рішення про заміну зображення соціальної активістки Елізабет Фрай на п’ятифунтових банкнотах на зображення екс-прем'єра країни Уїнстона Черчіля.

    Зміни плануються у зв'язку з введенням в обіг в 2016 році банкнот з новим дизайном.

    The Women's Room опублікувала на своєму сайті онлайн-петицію, в якій вимагає скасувати відповідне рішення.

    У пояснювальній записці до тексту зазначається, що Елізабет Фрай зараз є єдиною жінкою, зображення якої помістили на британські банкноти за її заслуги. На купюрах зображена також королева Єлизавета II, але вона удостоїлася такої честі завдяки своєму титулу, а не заслугам, уточнюють борці за права жінок.

    У відповідь на претензії феміністок, в Банку Англії відзначили, що кінцеве рішення щодо спірного питання залишиться за керівником Мервіном Кінгом, але громадськість може підключатися до обговорення та пропонувати інші кандидатури.

    The Women's Room пропонує замінити зображення Елізабет Фрай на Мері Уолстонкрафт (письменниця, автор есе "Захист прав жінки"), Мері Сікоул (сестра милосердя, героїня Кримської війни) або Розалінд Франклін (біофізик, співавтор відкриття структури ДНК).

    На лицьовій стороні всіх британських банкнот, які зараз перебувають в обігу, зображена королева Єлизавета II. На звороті п’ятифунтової купюри розміщене зображення Елізабет Фрай, десятифунтової - натураліста Чарльза Дарвіна, двадцятифунтової - економіста Адама Сміта.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми