Фінанси. Гроші. Валюта Автор: юсамусенко Друкувати

Криза у США: американці продають свої органи

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: органи, криза в сша, дефолт

    Америка, яка переживає непросту кризу, виставляє себе на продаж, повідомляє Паоло Мастроліллі в матеріалі, який вийшов на сайті газети La Stampa.

    slider-1-940x380-940x302.jpg

    "В Америці, щоб вижити в епоху економічної кризи, деякі люди продають частини свого тіла. Про це повідомляє агентство Bloomberg, яке пов'язує цей феномен з труднощами виживання до кінця місяця", - зазначає видання.

    Проте Конгресу вдалося дійти компромісу, щоб уникнути дефолту в Сполучених Штатах, який міг довести країну до рецесії. Відновлення проходить повільно, безробіття перевалює за 7%, а 54 % американців в опитуванні Pew Center вказували, що їхній дохід так і не відновився після кризового 2008, зазначено в матеріалі.

    "Подібна ситуація штовхає людей на пошук крайніх шляхів, як, наприклад, 35-річну Ейпріл Хеа з Атланти, яка втратила роботу два роки тому і живе під загрозою виселення з квартири: "Я шукала способів отримати трохи грошей і згадала історію з Маленьких жінок, де Джо продає своє волосся. У мене завжди була красива шевелюра, і я вирішила продати своє волосся через інтернет за тисячу доларів: за кілька годин я отримала десятки відповідей", - описує одну з історій видання.

    Натхненна успіхом, Ейпріл вирішила виставити на продаж і материнське молоко, як це роблять багато американських жінок. У той же час збільшується кількість тих, хто пропонує свої яйцеклітини для жінок, у яких є проблеми з дітонародженням. Так, Shady Grove Fertility Center розповів про зростання на 13% кількості донорів, яка досягла в 2013 році 13 тисяч.

    ЗМІ пишуть, що багато жінок роблять це на основі альтруїзму, інші - 65% - говорять, що роблять це через економічні труднощі. "У середньому за яйцеклітину можна отримати $7 тис доларів", - пише журналіст.

    Зазначимо, що продаж волосся, яйцеклітин або материнського молока в Америці є легальним, на відміну від реалізації органів, наприклад, нирок. Якби цей бізнес виявився узаконеним, то ціна нирки дійшла б до 15 тисяч доларів, а на чорному ринку вона коштує набагато менше, зазначає автор.

    "Отримані так гроші не можуть змінити життя людини: максимум, вони допомагають ненадовго звести кінці з кінцями. Це підтвердження відчаю тих, хто вдається до таких способів виживання", - резюмує видання.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max  Чому варто придбати новий Айфон 15 Pro Max
iPhоne 15 Pro Max зміг здивувати навіть найвибагливіших користувачів. Смартфон став ще потужнішим і швидшим, і у нього з'явилися нові опції. При цьому...
Чем занимается бывший ТОП-менеджер Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба: частная добыча газа, финансовые услуги, волонтерство
Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-...
Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми