Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати Коментарів: 1

На зарплати вчителів не вистачає 2 млрд грн, - профспілка

  • Джерело: delo.ua.  → Ключові теги: вчителі, зарплати, бюджет

    Брак коштів на виплату зарплати працівникам освіти більшості територій в листопаді- грудні призводить до напруги в освітньому середовищі. Про це заявив заступник глави Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.

    zarplata.jpg

    За його словами, в більшості територій не забезпечується виплата педагогічним працівникам за сумлінну працю і допомогу на оздоровлення. Має місце необґрунтована скасування або зменшення вчителям доплат за певні види педагогічної роботи, за виконання обов'язків тимчасово відсутніх колег, суміщення посад, примусове надання безкоштовних відпусток.

    Читайте також: Азаров ліквідував "зрівняйлівку" між бюджетниками

    "Порушуються вимоги законодавства, що стосуються рівня посадового окладу працівника I тарифного розряду. Через урядових рішень його розмір на 295 гривень нижче мінімальної заробітної плати", - зазначив Романюк.

    Він повідомив, що такий стан фінансування галузі призвело до невиконання встановлених ст. 57 Закону "Про освіту" державних гарантій працівникам освіти. Середній розмір посадових окладів педагогічних складає всього 44% від законодавчо встановленого рівня. У зв'язку з цим кожен з педагогів недоотримає в середньому більше 3,2 тис. грн, а фахівці - понад 1,6 тис. грн на місяць.

    "Викликає тривогу і призводить до напруги в освітньому середовищі нестача коштів на виплату зарплати працівникам більшості територій в листопаді- грудні, а також якість казначейського обслуговування навіть при їх наявності. За оперативними даними представництв Профспілки додаткова потреба витрат на оплату праці в місцевих бюджетах складає близько 2 млрд ", - заявив заступник глави Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.

    Також, за його словами, педагоги стурбовані невизначеністю прогнозних показників проекту Держбюджету на 2014 рік, в першу чергу стосуються розміру мінімальної заробітної плати і величини першого тарифного розряду ЄТС.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • Только вчера прочитала, что Фирташ обманным путём выиграл суд и государство ему выплатило 2 миллиарда долларов! Как так получается? Учителям нет 2 миллиардов гривен, а Фирташу и 2 миллиарда долларов найти не проблема? Наверно, он не только спонсор опозиции, но и Янык хочет заручится его поддержкой на выборах.

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми