Фінанси. Гроші. Валюта Автор: admin Друкувати Коментарів: 1

Топ-10 найбільших хабарів в Україні за 2012-й рік

  • Джерело: tyzhden.ua.  → Ключові теги: Хабар, корупція

    Найбільша сума хабара, яку задокументували правоохоронці минулого року в Україні, склала 11 млн доларів. Таку інформацію надала Генеральна прокуратура.

    0521_1.jpg

    Топ-10 найбільших хабарів в Україні за минулий рік:

    1. Найбільший хабар минулого року був задокументований у Києві. Один із директорів Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України та його підлеглий упродовж листопада 2011 року-березня 2012 року вимагали від представника приватного товариства $11 млн. Саме за таку ціну вони пропонували активно сприяти "у проходженні процедури підготовки та безпосереднього підписання договору оренди державного майна – цілісного майнового комплексу площею 2 тис. 290 квадратних метрів, що розташований у м. Києві". До речі, директор та його підлеглий вже отримали частину обумовленого хабара у розмірі 800 тис. грн та $250 тис., проте цим не задовольнилися.

    2. На другому місці – голова однієї з районних державних адміністрацій Херсонської області та працівник СБУ. Вони одержали хабара у розмірі майже 7 млн. грн. за надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства та за прийняття рішення про передачу земельної ділянки площею 24 га у власність.

    3. Третє місце у рейтингу посів начальник Головного управління агропромислового розвитку Донецької обласної державної адміністрації, який одержав хабар у розмірі 1 млн 465 тис. грн.

    4. На четвертому місці – голова однієї з районних державних адміністрацій Тернопільської області, який вимагав хабар у розмірі 80 тис. євро в обмін "на підписання розпорядження про надання дозволу на розробку проекту відведення землі".

    5. П’яте місце дісталося голові апеляційного суду однієї з областей України, який одержав хабар у розмірі $100 тис. за здійснення незаконного впливу на розгляд суддями апеляційного суду Херсонської області апеляційної скарги. Стільки ж вимагав голова однієї з селищних рад Золочівського району Харківської області за сприяння в отриманні у власність 2 земельних ділянок.

    6. Незаконно орендувати судна у Криму за $70 тис., які належать ДП "Чоразморшлях", хотів дозволити начальник одного з державних підприємств "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційного управління водних шляхів". Проте укладання договору оренди цих суден не відбулося, оскільки чиновник попався на хабарі.

    7. Хабар у розмірі $56 тис. "за прийняття сесією ради питання про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення ділянки та у подальшому – про передачу у приватну власність земельної ділянки площею 0,51 га" вимагали відразу декілька чиновників на Львівщині. Секретар постійної земельної комісії з питань землекористування та управління земельними ресурсами однієї з сільських рад Пустомитівського району Львівщині області, депутати цієї ради та голови цієї ж рад одержали хабар в розмірі $40 тис, але вимагали отримати решту обумовленої суми.

    8. На восьмому місці опинилися сільський голова Новомосковського району Дніпропетровської області й начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій однієї з райдержадміністрацій цього регіону. На момент виявлення злочину сільський голова вже отримав $5 тис. "за надання згоди та підписання договору про надання послуг з очистки водоймища на території Новомосковського району". Чиновник з райдержадміністрацій також одержав хабар в розмірі $50 тис "за підписання договору про надання послуг з очистки водоймища".

    9. Дев’яте місце розділили відразу двоє хабарників із різних областей України, які вимагали по $50 тис. У Волинській області голова однієї з районних державних адміністрацій хотів отримати таку плату за сприяння у відведенні земельної ділянки площею 2 га. У Київській області попалися судді та помічник адвоката одного з районних судів, які вимагали таку суму за винесення позитивного рішення у цивільній справі.

    10. Десятку хабарників закривають слідчий одного з управлінь ГУ МВС України в Київській області, заступник начальника одного з міжрайонних відділів УБОЗ ГУ МВС України в Київській області і старший слідчий прокуратур Ірпеня, які одержали хабар у сумі $40 тис. "за непритягнення особи до кримінальної відповідальності".

    Як повідомлялось, найбільше хабарників виявляють у системі освіти, земельних відносинах та охороні здоров’я.

    Нагадаємо, раніше Transparency International повідомляло, лише до 16% кримінальних справ, порушених за фактом отримання хабара, закінчуються судовими вироками.

    У лютому міністр юстиції Олександр Лавринович пропонував засекретити списки корупціонерів, бо "людям зі своїм гріхом" важко жити.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...

Коментарі


  • Один голова, один дядько, одна тітка на базарі говорила... Де імена і фамфлії? Козел з табуна Янукова! От таких і ріжуть в підїздах...

Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми