Фінанси. Гроші. Валюта, Суспільство Автор: uabiz Друкувати

Українці стали менше їздити на заробітки

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Заробітки, робота закордоном

    Не дивлячись на те, що українці отримують закордоном вищу зарплату, ніж на Батьківщині, вони не поспішають їхати на заробітки.

    ngnled.jpgЯк показали дослідження Держстату спільно з Інститутом демографії Національної академії наук України (НАНУ), за кошти Євросоюзу, тенденція до пошуків роботи на чужині зменшується.

    Опитали 45,5 тисяч осіб, з кожного регіону України, віком від 15 до 70 років.

    Відтак, опитування показало, що кількість українців, які виїхали на заробітки закордон з січня 2010 року по середину червня 2012 року закордоном зменшилась. 1,2 мільйона громадян (3,4% населення зазначеного віку) шукали роботи закордоном. З них 98,2% вже працювали, а 1,8% шукали роботу. В той час, як у 2005-2008 роках трудових мігрантів було 1,5 мільйона осіб.

    Загалом на пошуки кращою роботи закордонои виїхала більше чоловіків, аж 775 тис., в той час, як жінок - 406 тисяч.

    Переважно на роботу закордон виїжджають селяни.

    Портрет типового трудового мігранта виглядає наступним чином: українець у віці 37 років, одружений, має повну середню освіту, знає мову країни перебування.

    "У чоловіків після 50 років рівень міграції падає, у жінок, навпаки, зростає. Тенденція пояснюється тим, що чоловіки займаються більш важкою роботою", - відзначає директор департаменту статистики праці Держстату Інеса Сеник.

    Найбільша кількість мігрантів на заході України - 10,8%, в інших чотирьох регіонах їх частка становить 1-1,9%.

    Переважно на заробітки їдуть в Росію. Проте зараз потік заробітчан сюди скоротився (-5%). Позиції перйняли Польща (зростання за 2,5 року на 6,3%), Чехія (+1%) та Іспанія (+1,8%).

    За словами заступника директора департаменту статистики праці Держстату Алли Солоп, українці найчастіше займають неконкурентні робочі місця.

    У порівнянні з попереднім дослідженням збільшилися обсяги найму на найпростіші професії - з 23,9% до 39,1%, і скоротилися потреби у фахівцях, технічних службовців - з 36,7% до 10,8%.

    Найбільш затребувана робоча сила в будівництві (частка зайнятих скоротилася з 51,6% до 45,7%), у діяльності домогосподарств (зростання з 16,3% до 18,3%), аграрному секторі (зростання з 8,5% до 11 , 3%).

    За фахом, отриманим в Україні працює всього 28,7% мігрантів.

    Раніше "Бізнес" повідомляв, що українці, яким переказують гроші з-закордону змушені будуть віддавати по 15-17 копійок з кожної гривні в бюджет.

    До слова, заробітчани можуть самостійно накопичувати собі українську пенсію.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

Додати коментар

 
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)
captcha

теги форматування

додати смайли
 
Підписатись на коментарі по e-mail  

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми