Фінанси. Гроші. Валюта, Бензин та енергетика Автор: admin Друкувати

В Росії розповіли на яких умовах дадуть Януковичу другий транш

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Газпром, Нафтогаз, кредит, Антон Силуанов

    Росія поки не перерахувала другий транш фінансової допомоги Україні, оскільки очікує виконання зобов'язань із оплати поставок газу.

    5429_1.jpg

    Про це заявив глава російського Мінфіну Антон Силуанов в Сочі.

    "Ми очікуємо виконання зобов'язань українською стороною щодо розрахунків за газ. Сума там не маленька. Наприкінці січня мала бути оплата, її поки не здійснено. Ми б хотіли, щоб ми разом виконували наші зобов'язання", - сказав міністр журналістам.

    Він додав, що за початковими домовленостями всю суму фінансової допомоги Україні в розмірі 15 млрд дол. планувалося перевести до травня цього року.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" погодився на компроміс з Україною

    Голова Мінфіну РФ нагадав, що заборгованість за газ є старою, поставки за січень поки що оплачуються.

    "Це не січневий газ, це стара заборгованість, яка була реструктуризована, і термін оплати якої мав бути 25 січня. Там 2,7 (млрд дол.) За цей рік, наскільки мені відомо, оплата йде відповідно до проекту", - сказав Сілуанов.

    "Те, що було Президентом обіцяно Україні, виконуватимемо. Але хотілося б, щоб з українського боку ті зобов'язання, які взяті, теж виконувалися", - додав він.

    Водночас міністр зазначив, що Росія не пов'язує безпосередньо перерахування траншу з розрахунками за газ. Проте, нагадав він, відносини у газовій сфері будуються між газовими організаціями - "Газпромом" і "Нафтогазом".

    Як повідомляв УНІАН, 3 лютого в "Газпромі" повідомили, що загальний борг НАК "Нафтогаз України" за поставлений російський газ у 2013 році й січні 2014 року становить 3,2924 млрд дол. Зокрема, борг НАК "Нафтогаз України" перед ВАТ "Газпром" за поставлений у2013 році газ становить 2,634 млрд дол. У січні "Газпром" поставив "Нафтогазу України", за попередніми даними, 2,452 млрд куб. м газу на суму 658,4 млн дол.

    17 грудня 2013 року під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна в Москві було досягнуто домовленість, що Росія знизить ціну газу для України до 268,5 дол. за тисячу кубометрів із 400 дол. за тис. кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році). До цього Україна довго й безуспішно вела переговори з Росією про перегляд умов контракту.

    24 грудня Національний банк України отримав перший транш кредиту РФ у розмірі 3 млрд доларів у рамках запланованих до надання 15 млрд доларів.

    Другий транш російського кредиту має бути перерахований у розмірі 2 млрд дол.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми