Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

В українців з карток вкрали 8 млн гривень за рік

  • Джерело: tsn.ua.  → Ключові теги: шахраї, банкомати

    За минулий рік в Україні з кредитних карток у людей вкрали майже 8 мільйонів гривень.



    "З початку року в Києві було затримано шість злочинних груп (близько 25 осіб) так званих скіммерів, і всі вони - громадяни Китаю, Румунії та Болгарії, - повідомила "Вестям" начальник прес-служби столичної міліції Ольга Білик. - Скімер - це інструмент, який запускається в картрідер банкомату для зчитування, наприклад, магнітної доріжки карти".

    Шахраї встановлюють скімери на вуличні банкомати, переважно ближче до центру великих міст, оскільки, наприклад, в супермаркетах є відеоспостереження.

    Визначити, чи є він на банкоматі, нелегко. За словами Білик, щомісяця в столиці знаходять як мінімум один банкомат, який переобладнали злочинці.

    Мешканка Донецька Марина Перова розповіла, що на її банківську картку протягом ночі було здійснено 40 хакерських атак. А от киянка Валентина Сорока залишилася без зарплати. Шахраї встановили в гніздо для зчитування інформації з карти мікрочіп, за допомогою якого зробили дублікат картки.

    bankam.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В людей паніка, з банкоматів на Майдані винесли всі гроші

    "На початку жовтня я отримала зарплату на картку, плюс на рахунку ще залишалися гроші, і я вирішила зняти готівку в банкоматі в Києві на вулиці Довженка, 3, - повідомила Валентина. - Повернулася з покупками додому і раптом прийшло повідомлення, що в одному з банкоматів з моєї картки отримали 5 тисяч!".

    Жертвою аферистів стала і колега Валентини, у якої вкрали з карти 500 грн. Жінки звернулися до міліції Шевченківського району, де їм сказали, що таких випадків вже близько десятка.

    Щоб убезпечити себе від аферистів, експерти рекомендують ретельно перевіряти банкомат на наявність накладної клавіатури ще до моменту запуску в нього картки.

    "Слід звернути увагу на заставку на моніторі банкомату з інформаційним повідомленням про стандартний зовнішній вигляд банкомату. Вона повинна співпадати з зовнішнім виглядом банкомату", - порадила віце-президент, начальник управління зв'язків з громадськістю ВТБ Банку Наталія Бондаренко.

    Але навіть після цього слід прикривати рукою клавіатуру банкомату - на випадок, якщо шахраї вбудували в нього відеокамеру.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, як забрати свої гроші, якщо банкомат видав тільки чек



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми