Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Янукович і Азаров хочуть повернути $ 4,1 млрд гривень Павла Лазаренка

  • Джерело: news.liga.net.  → Ключові теги: Тимошенко, Бізнес, Лазаренко, гроші

    Українське керівництво ініціювало процес повернення в Україну грошей, що були заморожені на американських рахунках Павла Лазаренка та Юлії Тимошенко. Якщо уряду це вдасться, то бюджет поповниться на суму 4,1 млрд. грн.

    tim.jpg

    Основну частину коштів, що хочуть повернути українська влада становить сума в $ 477 млн. , які були заморожені на рахунках Лазаренка в 2006-му, коли він був засуджений американським судом. Тоді екс-прем'єра засудили на 9 років за фінансові махінації і оштрафували на $ 10 млн. , а доля $ 477 млн. залишилася не вирішеною.

    Вважалося, що ці гроші отримає Департамент юстиції США, проте, за словами джерела, українська сторона вже подала клопотання з проханням повернути їх до України.

    При цьому позиція Києва аж ніяк не безнадійна оскільки в Штатах діє прецедентне право, за логікою, рішення має бути на користь України.

    Читайте також: Мельниченко: Юлія Тимошенко платила за вбивство Щербаня

    Якщо в історії з $ 477 млн. Тимошенко, згідно з матеріалами суду, була задіяна лише побічно (нібито саме вона переказувала гроші на рахунки Лазаренка у 1996-1999 роках), то в позові, який Кабмін планує подати до суду Женеви, за інформацією джерела , вона є головним фігурантом.

    Цей позов пред'являється одному з швейцарських банків, який, за неофіційною інформацією, контролюється Лазаренка. Через цей банк, згідно з позовом, Тимошенко, очолюючи уряд у 2008-2010 роках, відмивала гроші у великому обсязі, особисто отримуючи величезні суми державних грошей.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми