Фінанси. Гроші. Валюта Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Янукович оцінив свою любов до Кобзаря на 520 тис гривень

  • Джерело: unian.net.  → Ключові теги: Янукович, премія, гроші

    Президент України Віктор Янукович дав доручення Кабінету міністрів України збільшити у проекті Закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік" видатки на виплату Національної премії імені Тараса Шевченка до 520 тис. гривень.

    shevchenkivska.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович просить у Путіна $15 млрд

    Згідно з документом, розмір премії має бути збільшено удвічі порівняно з 2013 роком.

    Крім того, Янукович доручив прем’єр-міністру Миколі Азарову забезпечити фінансування ремонтно-реставраційних робіт і робіт із реконструкції Національного музею Шевченка.

    Таке доручення глава держави надав під час проведення Ради регіонів, що пройшла учора, 26 грудня.

    Підкреслимо, що 2014 рік стане роком широкого святкування 200-річчя з дня народження Кобзаря. У рамках підготовки до святкування в Національному музеї Шевченка та його філіях у Києві тривають масштабні ремонтно-реставраційні роботи.

    Доручення підписано у зв'язку з тим, що раніше, через зрив опозицією сесії Київради, на якому мали розглядатися питання бюджету міста, зокрема з фінансування робіт у музеї, виникла небезпека зриву графіка робіт. У зв'язку із ситуацією, що склалася, колектив музею звернувся до Президента з проханням не допустити зупинки робіт.

    "Як неодноразово зауважували представники влади, вже в березні відвідувачі зможуть побачити оновлений музей, який має відповідати всім сучасним стандартам. Заходи, в тому числі й міжнародні, заплановані відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича.

    Додамо, що національна премія імені Шевченка - найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Заснована 1961 року. Грошова частина премії у 2013 році становила 260 тис. грн.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Янукович витратить на реконструкцію Маріїнського палацу 1 млрд гривень.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми