Індустрія та великий бізнес Автор: profi Друкувати

7 фактів про компанію Coca-Cola з книги Майкла Блендінга «Coca-Cola. Брудна правда »

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Coca-Cola, бізнес, стратегія, компанія

    Те, що Coca-Cola була винайдена фармацевтом Джоном Пембертоном, складалася з листя коки і горіхів коли, була запатентована як лікарський засіб від нервових розладів і продавалася в аптеках, відомо сьогодні кожному. Більшість знає і те, що Санта-Клаус, яким ми його знаємо, справа рук відділу маркетингу Кока-Коли. Компанія 80 років поклала на те, щоб міцно пов’язати образ вгодованого дідка, одягненого в червоне, з сезоном головних зимових свят.

    images.jpg

    Проте мало хто здогадується про нереальне прагнення коли до постійного зростання: обсягів збуту, споживання на душу населення, вартості.

    Ось декілька цікавих фактів, згаданих у книзі Майкла Блендінга.

    1. Coca-Cola зовсім не оригінальний напій для того часу. Було мінімум 4-5 компаній, які так само випускали "колу", але почали робити це раніше.

    2. Про експансію Coca-Cola в часи Другої Світової Війни. Виявилося, що "сіяти демократію по всьому світу" придумав зовсім не уряд Штатів. Керівництво Coca-Cola довело адміністрації, що у солдатів напій асоціюється з "Батьківщиною" і Cola дала божевільну на той час обіцянку: "Кожен солдат США, в кожній точці світу зможе купити собі пляшку Coca-Cola за ціною в 10 центів".

    3. До Другої Світової війни найбільшим ринком збуту для Coca-Cola була Німеччина.

    4. Але, що знову ж, цілком логічно, у Німеччини до 1943 року проблеми були не лише з цукром, але і з робочою силою. А де багато народу сидять і нічого не роблять? Дахау, Бухенвальд, Хелмно, Треблінка, Белжець, Собібор … Ось там і брали "робочу силу" для виготовлення освіжаючого напою "Fanta".

    5. В кінці 90-х Coca-Cola Company укладала з американськими школами так званий "договір по газованій воді". Уклавши угоду з Coca-Cola, школа позбавлялася права продавати інші напої.

    6. З 2001 по 2009 рік Coca-Cola підписала 85 контрактів продакт-плейсменту в кіно. Частіше її продукції на екранах фігурували тільки Apple і Ford. Coca-Cola з’являється і у фільмах, орієнтованих на дітей: "Гаррі Поттер", мультфільми "Мадагаскар", "Скубі-Ду", "Ельф", "Зачарована".

    7. Як влаштована бізнес-модель компанії Coca-Cola? Є Coca-Cola Enterprises (далі CCE) — це найголовніший завод, де за секретної формулою виготовляють концентрат-сироп, який при змішуванні з водою дає "Той самий смак".



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000 Валютний майнінг: шлях до щоденного доходу від $500 до $1000
Ласкаво просимо в захоплюючий світ пасивного доходу! Якщо ви шукали спосіб легко заробити гроші, насолоджуючись вільним часом, не шукайте далі. Сьогод...
Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома Натяжные потолки: идеальное решение для вашего дома
Натяжные потолки — это современное и практичное решение для обновления интерьера вашего дома. Они представляют собой полотно, натянутое на металлическ...
Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі Венчур білдер CLUST виводить бренд вітамінів Perla Helsa на ринок Польщі
Венчур білдер CLUST оголосив про співпрацю з відомим українським брендом вітамінів і дієтичних добавок Perla Helsa та вихід на ринок Польщі. Тестувати...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми