Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Ахметов знову на коні

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Ахметов, Кореспондент, рейтинг

    Журнал "Кореспондент" у свіжому номері опублікував рейтинг найбагатших українців – "Золота сотня".

    ahmetov.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвпливовіші люди світу-2013

    За останній рік зросли капітали у більшої частини "Золотої сотні". Цього року ціна вхідного квитка в сотню склала $72 млн, на $32 млн більше ніж торік.

    На першому місці рейтингу, як в попередні 8 років, – мільярдер Рінат Ахметов. У порівнянні з 2012 роком його зросли, з $17,8 млрд до $18,3 млрд.

    Як зазначає "Кореспондент", Ахметов, незважаючи на унікальний статок – типовий український капіталіст, основні активи якого зосереджені в металургії і вуглевидобутку. І, хоча українські капіталісти навчилися заробляти, незважаючи на економічну нестабільність Україна залишається монополізованою, неконкурентною і орієнтованою на сировинний експорт економікою.

    На другому місці – Геннадій Боголюбов, цього року його капітал збільшився до $ 3,9 млрд із $ 3,25 млрд в 2012 році, що дозволило йому піднятися на друге з четвертого місця списку.

    На третьому місці партнер Геннадія Боголюбова – Ігор Коломойський. Його активи коштують $ 3.46 млрд. На четвертому – Віктор Пінчук, його капітал скоротився – з $ 3,19 млрд в 2012 році до $ 2,98 млрд в 2013 році.

    Вадим Новинський цього року опустився на п'яте місце з третього в порівнянні з минулим роком – вартість його підприємств скоротилася з $ 3,3 млрд до $ 2,8 млрд.

    Сумарний статок всіх учасників – $ 67 млрд. Чверть всіх капіталів походить з металургії та гірничодобувної промисловості. Приблизно 14% - з агробізнесу та харчової промисловості, 13% з енергетики, 11% з нерухомості, 7% було зароблено в нафтогазовій галузі.

    Додамо, що оцінка активів найбагатших проводилась "Кореспондентом" спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" публікував Топ-100 найвпливовіших жінок. У "Фокусі" опинились: Тимошенко, Акімова та Пінчук.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми