Індустрія та великий бізнес Автор: admin Друкувати

ЄС обіцяє Україні значні інвестиції

  • Джерело: ZN.UA.  → Ключові теги: Олег Канівець, ЄС, інвестиції

    Загальний інвестиційний потенціал Євросоюзу в шість разів вищий відповідного показника Російської Федерації, пише в статті для ZN.UA народний депутат від "Батьківщини" Олег Канівець.

    4628_3.jpg

    Політик посилається на дані Держстату за підсумками минулого року.

    Згідно з цими даними, інвестиції з країн ЄС досягли 43 млрд доларів (78,9 % від усього обсягу інвестицій в Україну). При цьому частка російського інвестиційного капіталу досягла лише 4,3 млрд доларів.

    "Наміри інвестувати в економіку України після її асоціації з Євросоюзом вже підтвердили в Польщі, Німеччині, навіть у США та Китаї", - підкреслив депутат.

    При цьому, він нагадав, що після підписання угоди ЄС виділить Україні 65 млн євро у вигляді гранту на модернізацію дорожньої та авіаційної інфраструктури, а також морських портів, крім того, 41 млн євро довгострокових кредитів від Євросоюзу будуть спрямовані на управління авіатранспортом і 200 млн євро - на розширення мережі транс'європейських доріг.

    "В цілому тільки в 2014 році ЄС надасть Україні понад 1 млрд євро фінансової допомоги. Ще до Угоди про асоціацію Європейський банк реконструкції та розвитку відкриє нам кредитну лінію на 326 млн євро для модернізації газотранспортної системи", - зазначив Канівець.

    На його думку, всі ці іноземні ресурси не тільки стабілізують, але і помітно поліпшать бюджетну систему України, зменшивши потребу в комерційних банківських позиках для балансування держбюджетів - 2014/2015.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми