Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Фірташ разом з державою буде заробляти на титані

  • Джерело: kommersant.ua.  → Ключові теги: Фірташ, завод

    Фонд державного майна і група компаній Group DF Дмитра Фірташа створили ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", йдеться в повідомленні прес-служби Group DF.

    fir.jpg

    В ТЕМУ: Фірташ купив ще один "шматочок" Миколаєва за 4 млн гривень

    Створенню ТОВ "ЗТМК" передувала повторна оцінка вартості майна "Запорізького титано-магнієвий комбінату", що склала 749, 164 млн грн.

    Як повідомлялося, згідно з постановою Кабінету міністрів № 955 від 3 жовтня 2012 року, ТОВ "ЗТМК" створюється шляхом внесення до його статутного фонду цілісного майнового комплексу державного підприємства "ЗТМК". Держчастка у новоствореному ТОВ повинна бути не менше 51%.

    Переможцем конкурсу з відбору недержавних учасників для ТОВ "ЗТМК" стала Tolexis Trading Ltd (Кіпр) з Group DF, бізнесмена Дмитра Фірташа.

    Компанія запропонувала за 49% частку в статутному капіталі ТОВ "ЗТМК" $ 110 млн. Разом із зобов'язаннями з виплати заборгованості за електроенергію і погашення боргів перед Пенсійним фондом, вартість даного активу для групи складе не менше $ 160 млн.

    Зазначимо, що Запорізький титано-магнієвий комбінат - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Проектна потужність комбінату - 20 тис. тонн на рік, однак через зношування виробничих фондів підприємство в даний час може випускати 10 тис. тонн губки.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми