Індустрія та великий бізнес Автор: admin Друкувати

Коломойський хоче продати свої акції в МЛП

  • Джерело: businessua.com.  → Ключові теги: Ігор Коломойський, МЛП

    Ігор Коломойський хоче продати свої акції в компанії "Міжнародне логістичне партнерство" (МЛП), яка побудувала понад 700 тисяч квадратних метрів складів в Росії і Україні.

    7924_3.jpgПро це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на власні джерела.

    Таким чином російська "Ренова" партнера Коломойського - Віктора Вексельберга може стати єдиним власником компанії.

    Раніше акцій в цій компанії вже позбувся підприємець Олександр Мамут. Весь бізнес МЛП оцінюється більш ніж в 800 мільйонів доларів.

    Як пише видання, структури Вексельберга, Мамута і Коломойського стали власниками по 30% акцій МЛП в 2004 році. Тоді ж партнери записали в акціонерному угоді так званий механізм рулетки: кожен з партнерів міг запропонувати іншим співвласникам продати йому свої акції або викупити його папери.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нарешті Коломойський хоч трохи заробив

    Нещодавно механізмом рулетки вирішив скористатися Коломойський, який запропонував консолідувати у себе всі 100% МЛП, але свій пакет відмовилася продавати "Ренова".

    Вексельберг навпаки, сам виявив бажання стати одноосібним власником МЛП. Передбачається, що угода закриється не раніше середини вересня.

    Колишній співвласник компанії - Мамут - говорить, що весь бізнес МЛП оцінюється в 800-900 мільйонів доларів з урахуванням боргів.

    Це адекватна оцінка, враховуючи, що вартість продажу складів МЛП складає в середньому 1,2 тисячі доларів за квадратний метр, вважає гендиректор Colliers International Микола Казанський. А на балансі у МЛП 750 тисяч складів в Росії і Україні: більше 500 тисяч - у Підмосков'ї, Ленінградській області і Новосибірську, решту - під Києвом.

    Видання пише, що Мамут міг отримати за свій пакет МЛП приблизно 200 мільйонів доларів. Стільки ж, передбачається, отримає і Коломойський.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми