Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Крихітна Литва готує позов проти Газпрома

  • Джерело: unn.com.ua.  → Ключові теги: газпром, литва, суд

    Черговий судовий позов проти російського газового монополіста компанії Газпром розпочинає Литва.

    gazprom.jpg

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік Газпром добув 480 млрд кубометрів газу

    Міністерство пропонує, щоб компанія Lietuvos Dujos, яка займається закупівлею, транспортуванням, розподілом і продажем газу на території Литви, ініціювала позов з метою зниження ціни на газ, що поставляється за договором поставки газу від 16 грудня 1999 року.

    У компанії заявили, що акціонери приймуть рішення на генеральних зборах, які відбудуться 30 січня 2014 року.

    У разі прийняття позитивного рішення, гендиректор "Lietuvos Dujos" повинен буде виконати усі необхідні процедури для початку арбітражу.

    "Гендиректор компанії також уповноважений вести переговори з "Газпромом" з метою поліпшення умов поставок газу. Арбітражний розгляд буде припинено у разі досягнення сприятливої комерційної угоди з "Газпромом", яку має схвалити рада директорів компанії", - йдеться у проекті резолюції зустрічі акціонерів.

    Зауважимо, що в результаті дій литовського уряду минулого року, вдалося знизити ціну на російський газ на 10 відсотків, починаючи з 1 січня 2014 року, але вона, як і раніше, є значно вищою від ринкової.

    "На жаль, це лише 10 відсотків. Незважаючи на всі наші зусилля, ціна на газ залишається вищою, порівняно з нашими сусідами і з ринковими цінами. Ми щодня за газ переплачуємо. Це шкодить нашим споживачам, нашій економіці і шкодить самій компанії "Lietuvos dujos", яка з причини таких цін втрачає споживачів, а споживання газу скорочується", - сказала радник міністра енергетики Дайва Рімашаускайте.

    Водночас вона зазначила, що ініціювання арбітражу не виключає собою можливості діалогу і усі судові процедури будуть зупинені у разі зниження ціни до чесного рівня.

    Зазначимо, що посол РФ у Литві Олександр Удальцов пообіцяв прискорити переговори між Литвою та Газпромом, висловивши впевненість, що переговори будуть відновлені найближчим часом в надії знайти позитивні і взаємно прийнятні рішення щодо цін і транзиту газу.

    Нагадаємо, раніше "Бізнес" писав, що Газпром купив за 1 долар газову компанію в Азії



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми