Індустрія та великий бізнес Автор: dmytro.bobritsky Друкувати

Мотор Січ заробила на третину менше

  • Джерело: www.kommersant.ua.  → Ключові теги: виробництво, заробіток, машинобудування, авіабудування

    Єдиний в країні виробник авіадвигунів компанія "Мотор Січ" за дев'ять місяців поточного року заробила 1,2 млрд грн. Це на третину менше, ніж за аналогічний період минулого року.

    motor.jpg

    У компанії такі результати пояснюють витратами на модернізацію виробництва. Експерти очікують, що ситуація виправиться до кінця року , коли компанія традиційно відвантажує значну частину законтрактованої продукції.

    Читайте також: Після приватиції прибуток "Укртелекому"скоротився в 3 рази

    У січні- вересні цього року "Мотор Січ" скоротила чистий прибуток на 30,4 %, до 1,2 млрд грн, за міжнародними стандартами фінансової звітності ( МСФЗ), повідомило підприємство в п'ятницю в системі розкриття інформації НКЦПФР.

    Чистий дохід збільшився на 17,62 %, до 5,9 млрд грн, валовий прибуток - на 8,98 %, до 2,5 млрд грн, а операційний прибуток скоротився на 33,94 %, до 1,16 млрд грн. Ще в першому півріччі показник чистого прибуток не дотягував до рівня 2012 всього на 5 %. Але тільки в III кварталі "Мотор Січ" отримала операційний збиток в 380 млн грн, говорить старший аналітик ІГ "АРТ -Капітал" Олексій Андрейченко.

    Основний акціонер "Мотор Січ" її почесний президент В'ячеслав Богуслаєв розповів, що підприємство зазнало істотні витрати на технічне переозброєння.

    "Ми задумали серйозну модернізацію, але якщо в минулі роки оплата за поставку обладнання вироблялася за фактом, то зараз замовник вимагає аванс", - говорить Богуслаєв.

    "Зараз на "Мотор Січ" здійснюється програма модернізації виробництва авіадвигунів, а також налагоджується випуск вертольотів. Це напрямок для компанії стало одним з пріоритетних після покупки торік авіаремонтних заводів в Україні та Білорусії", - говорить керуючий директор ІК Dragon Capital Андрій Беспятов.

    Зараз значну частину доходів "Мотор Січ" приносять договори на виробництво двигунів для вертольотів. У 2011 році підприємство уклало великий п'ятирічний контракт на постачання "Вертольотам Росії" 1,3 тис. двигунів на суму $ 1,2 млрд. Підприємство також виконує довгостроковий контракт з постачання двигунів для 55 літаків Як-130 на замовлення міноборони Росії.

    До кінця року " Мотор Січ" має поліпшити показники чистого прибутку , так як у підприємства традиційно великі замовлення на IV квартал, вважає Андрій Беспятов. Але, на його думку, вийти на рівень 2012 року вкрай важко.

    У самій компанії налаштовані більш оптимістично. За словами пана Богуслаєва, за підсумками 2013 підприємство сподівається нівелювати відставання від 2012 року з показником прибутку.

    "Ми домовилися про великих контрактах з Китаєм та Індією , а також підписали новий договір на виробництво двигунів для 12 літаків Як -130", - говорить він. Є у компанії і нові контракти, але повідомляти їх подробиці В'ячеслав Богуслаєв поки не став.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рекомендуємо

Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення Мед з горіхами: смачне поєднання для здоров'я та задоволення
Мед та горіхи - це не лише смачні делікатеси, але й корисні продукти, багаті поживними речовинами. Їх комбінація створює ідеальне поєднання смаку, аро...
Магазин Магазин "Аквадом": Ваш путь к здоровью и благополучию
В современном мире одним из важнейших аспектов заботы о здоровье является качество потребляемой воды. Ведь вода играет ключевую роль в поддержании жиз...
Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30 Ідеальний вибір для сім'ї: огляд Volvo EX30
Коли справа доходить до вибору автомобіля для сім'ї, безпека та комфорт стоять на першому місці. Однак не менш важливими є стиль та екологічність. З у...
Підписатись не коментуючи
E-mail:

День в фотографіях Всі фотографії

Актуальні теми Всі актуальні теми